Šibenčanin Stjepan Gulin dobitnik ‘Goranova vijenca’

Ugledni hrvatski pjesnik, Šibenčanin Stjepan Gulin dobitnik je ‘Goranova vijenca’ za 2012. godinu. Nagrada će mu, kao i drugim laureatima  biti uručena na središnjoj manifestaciji Goranova proljeća, 21. ožujka u Lukovdolu.

– Gulin je zapravo bespoštedni dijagnostičar zbilje. A užas otuđenja i raščovječenja o kojima piše, izvorno ne pripada imaginariju njegova stiha: on pripada svijetu. Istome svijetu kojemu, već toliko godina, jedan od posljednjih patricija stiha s ove bande Mediterana, uredno i strpljivo, bez milosti uzima anamnezu – stoji u obrazloženju žirija u sastavu Miroslav Mićanović, Olja Savičević Ivančević, Dorta Jagić, Nikola Petković i Marko Pogačar.

Stjepan Gulin rođen je 1943. u Šibeniku. Studirao je pravo na fakultetu u Zagrebu, gdje je i radio u struci. Četiri njegova teksta, Ti minuti sporo teču, Sve ti sritno bilo, Galeb, Funcutica, pjevaju šibenske klape ‘Šibenik’ i ‘Maslina’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.