Projekt Hrvatskog centra koralja ove subote prezentirat će se Zlarinjanima

Projekt otvaranja Hrvatskog centra koralja na otoku Zlarinu bit će predstavljen ove subote, 19. travnja svim zainteresiranim Zlarinjanima. Prezentacija će se održati u Domu kulture s početkom u 10.45 sati.

Podsjetimo, Centru koralja Ministarstvo turizma nedavno je odobrilo 350 tisuća kuna potrebnih za izradu projektne dokumentacije.

Hrvatski centar koralja Zlarin otvorio bi se u zgradi Kažerma i Kuća Šare gdje bi bilo okupljalište koraljara, s prostorima za edukaciju i radionicama namijenjih svima koje koraljarstvo zanima i gdje bi se prezentirao proces od vađenja koralja iz mora do načina njegove eksploatacije. Ronilica na daljinsko upravljanje, kao posebna atrakcija projekta, snimala bi koralje na morskom dnu, a slika bi se na monitorima u brodu prezentirala turistima i svim zainteresiranima.

Vrijednost projekta procjenjuje se na 8 milijuna kuna i bit će apliciran za sredstva EU, dok će dokumentaciju, u njegovoj pripremnoj fazi,  zajednički financirati Ministarstvo turizma i Grad Šibenik.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.