Povodom stote obljetnice rođenja pjesnikinje

Predstavljeno drugo izdanje dječjeg romana Vesne Parun ‘Kukljo, Mukljo, Tanana i Glog’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Drugo izdanje knjige ‘Kukljo, Mukljo, Tanana i Glog’, romana u stihu za djecu Vesne Parun, predstavljeno je danas u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’ u Šibeniku. Knjiga je izdana u godini u kojoj se obilježava stota obljetnica rođenja velike hrvatske pjesnikinje, rođene na Zlarinu 10. travnja 1922. godine.

Prvo izdanje Gradska knjižnica ‘Juraj Šižgorić’ Šibenik objavila je u povodu 75. rođendana Vesne Parun 1997. godine u ediciji Lastovanja. Novo izdanje sadrži pogovor iz pera prof. dr. sc. Diane Zalar, fotografiju Vesnine rodne kuće na rtu Rudini na otoku Zlarinu i, umjesto arka s crno-bijelim fotografijama zlarinskih motiva Davora Šarića, arak s ilustracijama s literarnog natječaja ‘Mačke’, koji Knjižnica zajedno s Kulturno-umjetničkim društvom ‘Koralj’ Zlarin u ožujku raspiše za učenike osnovnih škola u Šibensko-kninskoj županiji u povodu rođendana pjesnikinje.

Nakon promocije održan je okrugli stol na kojem su o Vesni Parun govorili Diana Zalar, s Katedre za hrvatski jezik i književnost, scensku i medijsku kulturu Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Tin Lemac, s Odjela za kroatistiku Sveučilišta u Zadru, i Denis Derk, novinar.


Pratite nas i na društvenim mrežama: