Otok Zlarin slavi 90. godišnjicu turističke tradicije

Otok Zlarin ovog ljeta obilježava 90. godišnjicu turističke tradicije na otoku. Tim povodom večeras, 17. srpnja s početkom u 22 sata u crkvi Marijina Uznesenja nastupit će pijanist Joe Meixner. Riječ je o umjetniku rodom iz Siska koji je svoju karijeru gradio u svjetskim glazbenim metropolama poput Los Angelesa i Beča. Zagovornik je visoke umjetnosti i ludog raspoloženja. Binu je do sada dijelio i sa glazbenim genijalcima poput Elton Johna i Lise Stansfield, a svirao je za Kevina Costnera, Larryja Flinta i Ursulu Andress. Ulaz je 30 kn.

STARTALA ŠKOLA JEDRENJA

Okrugla obljetnica zlarinskog turizma bit će obilježena bogatim programom kulturnih i zabavnih događanja u sklopu 9. Zlarinskog kulturnog lita. Od jučer, 16. srpnja startala je besplatna škola jedrenja u klasi ‘Optimist’ za djecu u dobi od 6 do 15 godina koja imaju priliku naučiti osnove jedrenja kroz tečaj koji svake godine organizira Yacht club. Osim teoretskih znanja, najmlađim polaznicima osiguran je trening na moru u jedrilicama klase ‘Optimist’, dok nešto stariji polaznici svoje vještine bruse na jedrilicama klase ‘Korsar’.

Tradicija turizma na Zlarinu započela je 1922. godine gdje je među prvima na Jadranu osnovano ‘Društvo za poboljšanje mjesta i promet stranaca’, a zanimljiva je činjenica da je Zlarin prvo turističko mjesto u Hrvatskoj koje je imalo svoju brošuru.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.