Predstava ‘Ja, šišmiš’ danas u Dalmare centru

Posjetitelji će, osim u predstavi, moći uživati i u zabavnim ekološkim radionicama NP Krke kako bi se promicala svijest o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša. Tako će od 18 do 19 sati zainteresirani moći sudjelovati u radionicama izrade nakita i recikliranja papira te alternativne primjene najlonskih vrećica…

Predstava „Ja, šišmiš“ premijerno je prikazana početkom godine u povodu 27. godišnjice proglašenja NP Krka u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku gdje je dobila ovacije publike. Tako će oni koji nisu imali priliku tada pogledati predstavu  imati izvanrednu priliku to učiniti u Dalmare centru.

„Zbog velikog interesa publike odlučili smo ponoviti prikaz predstave Ja, šišmiš u suradnji s dramskom scenom Virko upravo u tjednu kad se obilježava Svjetski dan zaštite okoliša. Time želimo naglasiti važnost očuvanja okoliša i ekološkog rezervata poput NP Krka u kojem stanište ima čak 18 vrsta šišmiša, većinom ugroženih i pred odumiranjem u cijeloj Europi.“ – rekla nam je Silvija Ćaleta, rukovoditeljica Odsjeka za promidžbeno-promotivnu djelatnost NP Krka.

Podsjetimo, NP Krka se raznim aktivnostima pridružio obilježavanju Godine šišmiša  na razini Europe prošle godine pod okriljem EUROBATS sporazuma. Ove godine, kampanja se proširuje na cijeli svijet pod pokroviteljstvom UN-ovog Programa za okoliš (UNEP) i Konvencije o migratornim vrstama (CMS).

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.