Više

  NAGRADNA IGRA: Audicija ponovno u našem gradu, provjerite zašto je ljudi zovu terapijom

   

   

  Godinu dana nakon premijere u HNK u Šibeniku, i fantastične reakcije šibenske publike, legendarna sarajevska Audicija ponovno gostuje u Krešimirovom gradu 15. svibnja. Tim povodom razgovarali smo sa glumcem Željkom Ninčićem, ujedno i autorom predstave.

  Željko Ninčić se glumom počeo baviti za vrijeme srednje škole u Širokom Brijegu, nakon čega je diplomirao na ASU u Sarajevu. Iza sebe ima oko 3000 odigranih predstava ‘Audicije’  i impozantnu brojku od 180 000 gledatelja koji su ga vidjeli ‘uživo’.

  GLUMAČKI POZIV VEZAN ISKLJUČIVO UZ ‘AUDICIJU’

  -Na žalost ili sreću,moj glumački poziv je isključivo vezan za ovu predstavu. Malo sam bio angažiran u filmu ili na televiziji.

  Rekao sam ‘sreću’ jer danas ima svega i svačega. Hiperprodukcija. Jeftina tehnika i kulturna liberalizacija, omogućili su pad vrijednosti ovoga posla kao i kazališta.

  Kazalište nije u stanju pratiti ove tehnološke i sve druge popratne promjene, tako da je jedino što “prolazi” kod publike, komedija.

  Tome svemu su pomogli i kolege, koji se nisu uspjele suprotstaviti izazovu jeftinih produkcija.

  Većina današnjeg ‘reality’ programa se zasniva na principu Audicije, što je pokazatelj koliko je ova predstava bila preteća- ističe Željko.

  Predstava se zove Audicija 4. Što je s prethodna tri nastavka?

  Prva Audicija je napravljena 1985, kao želje mojih kolega i mene za “igrom”.

  Po meni, bilo je mnogo teže nakon tolike popularnosti i gledanosti ponoviti to isto sa sljedećom predstavom. Mnoge kolege u to nisu vjerovali pa su odustali, ali bilo je onih koji su ostali zajedno sa mnom, vjerujući u moju ideju.

  Nova Audicija, novi likovi: Marinko Ćutuk, Pusa, Mima, Roki, Savudin.

  Moram napomenuti da je ova predstava prije dvije godine bila najgledanija predstava,uključujući i filmove iz regije, sa preko 8 milijuna pregleda na youtube-u.

   

  JEDINA PREDSTAVA SA EX YU TURNEJOM

  Još teže je bilo,nakon rata i svih užasa koji su se dogodili ,napraviti posljeratnu predstavu, pogotovo što sam ostao sam, bez dotadašnjih kolega glumaca.

  Napravio sam treću, Najnovija Audicija Željka Ninčića ‘Primi me’ – jedina predstava koja je imala ex Yu turneju.

   

  Ovo je četvrta po redu i svojevrsna kombinacija starog i novog, uz dva lika koja igram, napravio sam i četiri potpuno nova lika, razumljiva i atraktivna cijeloj regiji.

  Znači, pored Marinka Čutuka i Veselog, te neizbježnog profesora, tu su još: Džemsudin Simsirpašić i rođak Kemo, Asfaltina Kurajbegović, Radojka B. Jansa , te Crnogorac Vuk Medojević zvani Lisica.

  Ovo nije Vaše prvo gostovanje u Šibeniku, kakve su bile reakcije šibenske publike?

  Zadnji put u Šibeniku, na otvorenoj sceni netko je izbrojao preko sedamdeset aplauza. Bez obzira na humor,komediju i smijeh ,predstava je puna ozbiljnih i teških tema, iz naših života u regiji.

  Ovo je priča o malim ljudima sa velikom željom, da nešto naprave u životu.

  Pod sloganom: ‘Smijeh je najbolji lijek’, ova predstava ne samo da zabavi preko dva sata, već onima koji je vide, pruži pozitivnu energiju, potrebnu za nadolazeća vremena.

  Gostovali ste na području cijele regije, kakav ste tu uspjeh imali?

  U Zagrebu je predstavu u nekoliko navrata vidjelo je preko 25 000 gledatelja. Govorim o ‘Audiciji 3’. Ta predstava je i jedino scensko događanje koje je imalo exYu turneju. Samo u Ljubljani ju je pogledalo preko 140 tisuća gledatelja.

  U Velikoj dvorani ‘Vatroslav Lisinski’ igrao sam 39 puta, i to je jedini prostor u kojem su se odigrale sve četiri ‘Audicije’.

  Gospodin Siriščević, ravnatelj te ugledne kuće,obećao mi je da ću i 40-ti put nastupati. Mislim da ce to biti u listopadu ove godine.

  Audicija je dobro prihvaćena kod publike koliko možemo vidjeti, što mislite što je to što ljude najviše oduševi?

  Audicija je vrsta terapije, bila je i ostala fenomen.

  Ponavljanje predstava ,kao što je recimo u Splitu, sedma po redu, je dovoljan pokazatelj reakcije kod publike i interesa koji budi.

  Veliki broj gledatelja pogleda predstavu više puta jer je i nemoguće u jednom gledanju sve vidjeti.

   

  Pet glumaca, osam likova i preko dva sata smijeha je ono što predstava nudi gledateljima, a šibenska publika će se u to moći uvjeriti 15. svibnja u šibenskom kazalištu.

  ŠIBENSKI TJEDNIK I ŠIBENSKI PORTAL NAGRAĐUJU VAS S ČAK 10 ULAZNICA ZA PREDSTAVU. POŠALJITE MAIL S VAŠIM PODACIMA I BROJEM TELEFONA NA marketing@novi-tjednik.hr.
  SRETNE DOBITNIKE KONTAKTIRAT ĆEMO MAILOM.

  - Advertisment -

  NAJNOVIJE

  Hrvatska osvojila turnir ‘Sjećanje na Dražena’, Šarinovi momci...

  Hrvatska U20 reprezentacija pobjednik je turnira 'Sjećanje na Dražena' koji se protekla tri dana igrao na Baldekinu. Izabranici Jeronima Šarina u tri su utakmice...

  Braća Silov nastupila na posljednjem ovosezonskom GP mitingu,...

  U Zagrebu je proteklog vikenda održan Plivački miting 'Žabac', šesti ujedno i posljednji iz ovosezonske serije kadetskih Grand Prix natjecanja. Natjecalo se preko 300...

  Gradonačelnik Burić primio delegaciju MUP-a Sjeverne Makedonije

  Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Republike Sjeverne Makedonije (RSM)  Muamet Ređepi i pomoćnik direktora Sektora uniformirane policije RSM Šefik Bajrami sastali su se danas sa...

  NAJNOVIJE

  Hrvatska osvojila turnir ‘Sjećanje na Dražena’, Šarinovi momci svladali i Kanađane

  Hrvatska U20 reprezentacija pobjednik je turnira 'Sjećanje na Dražena' koji se protekla tri dana igrao na Baldekinu. Izabranici Jeronima Šarina u tri su utakmice...

  Braća Silov nastupila na posljednjem ovosezonskom GP mitingu, Josip doplivao do tri medalje

  U Zagrebu je proteklog vikenda održan Plivački miting 'Žabac', šesti ujedno i posljednji iz ovosezonske serije kadetskih Grand Prix natjecanja. Natjecalo se preko 300...

  Gradonačelnik Burić primio delegaciju MUP-a Sjeverne Makedonije

  Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Republike Sjeverne Makedonije (RSM)  Muamet Ređepi i pomoćnik direktora Sektora uniformirane policije RSM Šefik Bajrami sastali su se danas sa...