Pogledajte što vas danas čeka

MDF radni tjedan privodi u dobro poznatom ozračju i ritmu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Najveće mjerilo kvalitete je publika, posebno djeca koja su bolno iskrena. I ako pitate upravo njih, od subote 19. lipnja još se nije dogodilo da je predstava izvedena na ljetnoj pozornici u sklopu 61. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku – podbacila.

Baletni studio Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu uz pratnju Orkestra HNK sinoć je ispraćen uz gromoglasan, dug pljesak publike koja nije skrivala oduševljene izvedbom simfonijske bajke ‘Petar i Vuk’ Sergeja Prokofjeva za koju koreografiju potpisuje Remus Dimache.

MDF radni tjedan privodi u dobro poznatom ritmu i ozračju. Ovog petka Šibenčani i gosti grada, veliki i mali uživaju u zabavnom programu od ranih jutarnjih sati. Prvi dio dana rezerviran je za radionički program, zatim pauza i bijeg od sunca i vrućina, a potom – uživancija u festivalskom programu kakvog nećete naći nigdje.

 

Na glavnom gradskom trgu, Poljani, čekaju vas ulični zabavljači. Na ljetnoj pozornici Gradsko kazalište Žar ptica iz Zagreba koji su još jučer opipali bilo najljepše renesansne pozornice na Jadranu. A za oni koji su skloniji filmskoj umjetnosti, tu je Gorica. Filmska projekcija počinje u 21.15 i animirani film je, na radost djece i roditelja – sinkroniziran. Petak davno nije bio ovako uzbudljiv.

Također, podsjećaju i na izložbe koje se mogu razgledati u okviru programa 61. MDF-a u Šibeniku. Izložbu su, među ostalim, postavljene u Studiju Galerije sv. Krševana gdje su izloženi dječji radovi, zatim u Galeriji Interpretacijskog centra Civitas Sacra i na daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku kao i u Brešanovoj sobi gdje je izložba posvećena velikom Mladenu Kušecu. Također, u Galeriji svetog Krševana mogu se razgledati originalni radovi Mersada Berbera, a u izložbenom prostoru Muzeja grada Šibenika, radovi Danijela Srdareva koji je ujedno i autor ovogodišnjeg festivalskog plakata i vrata.

 

Petak, 25. lipnja, u program 61. MDF-a:

 

19.30 sati, Poljana, ispred festivalskih vrata – ulični zabavljači 

KALEIDOSKOP

Izvođači: Nikolina Majdak, Iva Peter-Dragan, Ivana Bešker, Ivo Frangeš, Dario Zvornik

Akrobatska predstava na pokretnoj kontrukciji. Užitak za oči, uši i sva ostala osjetila uključujući i šesto!!!

Trajanje: 40 min

+ Zezanimacija

 

21.00 sati, ljetna pozornica – Trg Republike Hrvatske

HOĆU-NEĆU

Gradsko kazalište Žar ptica, Zagreb

Vesna Kosec-Torjanac

Redatelj: Dubravko Torjanac

Scenograf: Ivan Duić

Kostimografkinja: Žarka Krpan

Skladatelj: Davor Rocco

Igraju: Amanda Prenkaj, Tena-Antonija Torjanac, Berislav Tomičić, Marko Hergešić

 

Hoću-neću predstava je o igri – mašti bez granica, kreativnosti kojom se stvaraju svjetovi ni iz čega. U dječjem društvu potreban je samo jedan „Hoću“– dogovor, volja, pristanak – i svijet igre podatno se rastvara pred sudionicima. „Neću“ je privremeno izlaženje iz tog svijeta da bi se uspostavio novi izazov i krenulo u pustolovinu nepoznatim prostorima.

Bez obzira na sve okolnosti suvremenog doba, igra je djeci prirođena. Na predstavi Hoću-neću djeca u gledalištu bit će sudionici zbivanja u njima prepoznatljivom svijetu mašte, pa će kreativna igra, svojstvena djeci i glumcima, postati uzajamni svijet užitka i radosti.

Trajanje: 40 min

Uzrast: 3+

 

21.15 sati, Gorica (Ulica don Krste Stošića) – filmska projekcija

VRAPČIĆ RICHARD

Redatelji: Toby Genkel, Reza Memari

Žanr: animirani             / sinkronizirano

Uloge: Tilman Döbler, Cooper Kelly Kramer, Shannon Conley, Christian Gaul

Trajanje: 85 minuta

Godina: 2017.

Država: Njemačka, Belgija

Vrapčić Richard, siroče kojeg su od rođenja odgajale rode, vjeruje da je jedan od njih, ali kad
dođe vrijeme za migraciju njegova obitelj mora mu otkriti njegov pravi identitet i ostaviti ga u šumi, jer ne bi preživio putovanje do Afrike. Odlučan u tome da dokaže kako je on ipak roda, Richard sam kreće na jug te mu se pridružuju ekscentrična sova Olga i narcisoidni papagaj Kiki. Na ovom epskom putovanju,  najmanja roda će morati naučiti da je najveći vrabac kako bi oslobodila svoj pravi potencijal i ponovo se ujedinila sa svojom obitelji.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.