Izložit će gotovo 2.000 knjiga

MDF će ugostiti Monte Librić, popularnu manifestaciju dječje knjigeFoto: Ilutsracija/arhiva

Međunarodni dječji festival ove će godine ugostiti manifestaciju dječje knjige Monte Librić s kojom dugi niz godina i surađuje. Odluka je to koja je proizašla iz novonastale situacije uzrokovane epidemijom koronavirusa.

Tako će na Trgu Ivana Pavla II. Monte Librić imati štandove za knjige Faustusi, nazvanima po padobranu velikog Šibenčanina Fausta Vrančića.  Monte Librić će od 22. do 27. lipnja od 9 do 21 sat izložiti gotovo 2.000 knjiga pedesetak hrvatskih nakladnika.

Sadržaj uključuje razgovore o knjigama, radionice i glazbeno-scenske nastupe.

Monte Librić je ove godine u okviru mjera Nacionalne strategije poticanja čitanja, koje provodi Ministarstvo kulture, trebao održati Sajam dječje knjige u Šibeniku. Međutim, zbog koronavirusa Monte Librić, koji se održava u Istri u travnju, morao je pomaknuti svoj termin i promijeniti svoje planove. Također, i MDF je prisiljen reducirati svoje programe i promijeniti lokacije, pa je osmišljen pomalo drugačiji program od planiranoga. Više o festivalskom programu potražite na poveznici  https://bit.ly/mdf60.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.