ŽEGA

Krema ženske glazbene scene stiže u Knin: Počinje prva ženska gitarijada

Sara Renar, Aklea Neon i Barbara Munjas – crème de la crème ženske glazbene scene u Hrvatskoj i predvodnice naše nezavisne muzičke scene, stižu u petak u Knin, u klub A3 gdje će održati prvu žensku gitarijadu – ŽEGU.

Sara Renar je možda trenutno i vodeća glazbenica u Hrvatskoj, dobitnica Porina koja je za svoj zadnji album dobila nominaciju za najbolji europski album godine, a njeni nastupi su jedinstveno koncertno iskustvo koje se kasnije euforično prepričava. U petak će u A3 svirati zadnja.

– Aklea Neon je žena-stroj koja istovremeno svira i reproducira nekoliko instrumenata i izvora zvuka. Sve radi sama, a svoj glazbeni izričaj opisuje kao afro-soul ethno beats. Zvukove proizvodi na licu mjesta, snima ih i samplira, svira elektro-akustičnu gitaru, udaraljke, a stigne i zaplesati. U Kninu će na binu izaći druga po redu. Ova zanimljiva Osječanka preko svoje glazbe priča zanimljive priče i šalje važne poruke – priopćili su iz udruge Atribut.

Barbara Munjas je glazbenica sa izuzetnim skladateljskim i sviračkim rješenjima i posebno privlačnom energijom čija je alternativa prijatna i onima koji ovaj žanr ne vole. Ona će u petak otvoriti prvu žensku gitarijadu u Kninu.

Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i HDS-a, a ulaznica iznosi 20 kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.