'Alone together'

Koncert Stjepana Hausera na ‘najljepšoj pozornici na svijetu’: ‘Svirati na Skradinskom buku je čarobno iskustvo’

Screenshot/Instagram

Stjepan Hauser održao je solo koncert na Skradinskom buku svirajući na splavi podno najdulje sedrene barijere u Europi. Hrvatski violončelist svjetskog glasa izveo je neke od magičnih skladbi s albuma ‘Classic’ u jednoj od najpoznatijih prirodnih ljepota Hrvatske i tako još jednom oduševio obožavatelje diljem svijeta.

– Svirati na Skradinskom buku bilo je jedno čarobno iskustvo. Priroda me uvijek dodatno inspirira i pojačava doživljaj glazbe deset puta pa je spojiti glazbu i prirodu za mene nešto najljepše moguće – rekao je violončelist nakon snimanja na veličanstvenoj vodenoj kulisi Skradniskog buka.

Stjepan Hauser tom je prilikom predstavio skladbe sa svog prvog samostalnog albuma ‘Classic‘ koji je izašao početkom godine, a na kojem donosi remek-djela svjetske klasike u aranžmanu za violončelo.

– Prvi put sam ovdje i oduševljen sam. Čuo sam puno puta koliko je prekrasno, ali kad to doživiš i vidiš svojim očima, uživo, i pogotovo kad si u sredini vode, daleko od sviju, u srži, to je čista magija – dodao je.

Hauser je u još travnju očarao svoje obožavatelje održavši koncert u praznoj pulskoj Areni, a nastup na Skradinskom buku nastavak je serije koncerata bez publike koju je je simbolično nazvao ‘Alone Together’ koja je inspirirana događajima vezanim za socijalno distanciranje i navikavanje na ‘novo normalno.

Iako je tijekom karijere imao priliku nastupati u nekim od najpoznatijih koncertnih dvorana diljem svijeta, Hauser je priznao kako ga je priroda Nacionalnog parka Krka svojom ljepotom ostavila bez daha.

Koncerti ‘Alone, Together’ Stjepana Hausera dostupni su na njegovom službenom Youtube kanalu, a njima se Hauser pridružio brojnim drugim slavnim glazbenicima koji su za vrijeme izolacije zbog pandemije koronavirusa vraćali optimizam ljudima sviranjem iz svojih domova, ali i s nekih od prepoznatljivih svjetskih lokacija.

Koncert na Skradinskom buku pogledajte ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.