KAZALIŠTE NA UDARU:Šibenski HNK dočekuje više od 2.500 djece i rasprodana Brešanova predstava

U tjednu u kojem se Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku našlo na udaru kritika zbog (ne)organizacije 55. međunarodnog dječjeg festivala, isto se može pohvaliti s nekoliko lijepih brojki vezanih uz svoju redovnu (kazališnu) djelatnost.

Naime, još jučer, u petak, 17. travnja, šibensko Kazalište putem svoje stranice na društvenoj mreži Facebook pohvalilo se kako su ulaznice za predstavu ‘Ne igraj na Engleze’ redatelja šibenskih korijena, Vinka Brešana, rasprodana. Predstava zagrebačkog kazališta Kerempuh u kojoj igraju Tarik Filipović, Hrvoje Kečkeš i Borko Perić na rasporedu je u ponedjeljak, 20. travnja, s početkom u 20 sati što svi oni koji su ulaznice kupili – znaju.

Pored toga, šibenski HNK najavljuje rijeku od 2.500 tisuće djece koju će ugostiti u svojem gledalištu. Nakon što su u tjednu iza nas s predstavom ‘Arhimedov zakon’ dočekivali učenike nekoliko srednjih škola, sad svoja vrata otvaraju predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola iz cijele županije.

Za tih 2.500 mališana pripremaju predstavu ‘Božićna bajka’ u deset termina.

hnk sibenik

 

Za prijevod i režiju ‘Bajke o sreći’ zaslužan je Pero Mioč, dok se za scenografiju, kostime, lutke i ostale rekvizite pobrinula Sara Lovrić Caparin. U predstavi igraju Anđelko Babačić i Franka Klarić te članovi šibenskog Dramskog studija Lora Pavić, Hana Krnić, Nikolina Lambaša, Denis Borna Bumbak, Katarina Krnić i Marin Silov, poručuju iz šibenskog Kazališta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.