Emocija fada na Tvrđavi Barone

Jelena Radan u suton ljeta priredit će poseban doživljaj na pozornici nad gradom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sasvim poseban doživljaj u suton ljeta na Tvrđavi Barone priredit će jedinstvena interpretatorica portugalskih pjesama, Jelena Radan. U intimnom ambijentu pozornice nad gradom u subotu u izvedbi fada pridružit će joj se dugogodišnji suradnik, gitarist, Pedro Abreu.

Okosnicu koncertnog programa čini izbor pjesama iz kazališne predstave Femme Fadal, koju zajednički izvodili ovo dvoje umjetnika.

– Pjesme koje će šibenska publika imati prilike čuti obilježene su osjećajem sjete, koji je istodobno prepleten s ponosom, vapajem i traganjem, čežnjom i neispunjenim željama – saudade, kako Portugalci nazivaju snažnu emociju koju fado prenosi – riječi su kojima Jelena Radan opisuje svoju glazbu.

Na repertoaru će se naći i napjevi o portugalskom narodu te pjesme Amalije Rodrigues, „Kraljice fada“, najveće promotorice ovog glazbenog stila širom svijeta. Radan i Abreu na tvrđavi će izvesti i pjesme snažnog Amalijinog pečata Estranha forma da vida (Čudni oblik života) te Tudo isto e fado (Sve je to fado).

Svestrana zagrebačka glazbenica, skladateljica i spisateljica svoju ljubav prema fadu njeguje paralelno s uspješnom glazbenom karijerom. Tome svjedoči činjenica da je na prošlogodišnjem izdanju šibenskih Večeri dalmatinske šansone osvojila prvu nagradu žirija za pjesmu Negdje tamo gore.

U Šibenik se vraća s virtuoznim portugalskim gitaristom Pedrom Abreuom. Suradnja dvoje glazbenika traje dugi niz godina, a skupa su nastupali u mnogim prekrasnim ambijentima, što potvrđuje da publika traži i istinski zna uživati u posebnoj glazbi kao što je fado. Šibenčani i njihovi gosti tu priliku imaju ako osiguraju svoju ulaznicu na vrijeme.

Ulaznice su dostupne na fizičkim prodajnim mjestima šibenskih tvrđava, ulazu Tvrđave Barone i City Pointu te online u sustavu Eventim, po cijeni od 70 kuna.

Za članove Kluba prijatelja Tvrđava kulture osigurala je ulaznice po cijeni od 50 kuna koje su dostupne na fizičkim prodajnim mjestima šibenskih tvrđava, dok u City Pointu vlasnici kartica Addiko banke ostvaruju pet posto  popusta pri kupnji ulaznica po punoj cijeni.


Pratite nas i na društvenim mrežama: