I treću godinu od njegovog odlaska, Šibenik se prisjeća Milivoja Zenića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sutra će se navršiti tri godine otkako nas je zauvijek napustio,  kako ga vole nazivati,  najveći šibenski humanist  novog doba – Milivoj Zenić.

Uskoro nakon njegovog ranog odlaska, njegovi kolege i prijatelji na čelu s arheologom,  muzejskim kustosom i fotografom Željkom Krnčevićem, a Zeniću u spomen, pokrenuli su izložbu ‘Kalama, skalama, butama’ nazvanu prema njegovoj zadnjoj knjizi, ‘Stari Šibenik: kalama, skalama, butama’.

Stoga će se sutra, u četvrtak, 20. studenog, treću godinu za redom,  otvoriti izložba fotografija u organizaciji Fotokluba Šibenik čiji su članovi pripremili  izložbene materijale.

Izložba će biti postavljena na prvom katu Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’, čiji je Zenić bio dugogodišnji ravnatelj,  a otvorenje je najavljeno za  18 sati.

Prva izložba fotografija posvećena Zeniću bila je postavljena u dolačkom caffe baru Domald, dok se zadnje dvije godine može pogledati  u Gradskoj knjižnici.

-S izložbom smo odmah krenuli s namjerom da postane tradicionalna. Ove godine izlaže petnaestak fotografa, a tema je stari grad i to ne samo Šibenik nego i drugi gradovi na Jadranu. Odlučili smo se da ove godine idemo s ostatkom Dalmacije pa tako mislilm da ima i fotografija Trogira, ali većinom su i dalje fotografije Šibenika – otkrio nam je Krnčević.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.