Godišnjica smrti Milivoja Zenića

Danas se obilježava godina dana od smrti šibenskog intelektualca, dugogodišnjeg ravnatelja Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’ Milivoja Zenića. Tim će povodom večeras u knjižnici s početkom u 18 sati biti otkriveno spomen-obilježje Milivoju Zeniću, rad akademskog kipara Kažimira Hraste.

S početkom u 20 sati u caffe baru Domald bit će otvorena izložba fotografija Željka Krnčevića ‘Kalama, skalama i butama – u sjećanje na Milivoja’.

Milivoj Zenić rođen je u Šibeniku 1953. U rodnom gradu završio je gimnaziju, u Zagrebu studij komparativne književnosti i filozofije na Filozofskom fakultetu. Godine 1979. zaposlio se kao dipl. knjižničar  u Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’.

Kao ravnatelj šibenske gradske knjižnice, najzaslužniji je za njezino preseljenje u novouređenu zgradu u središtu grada. Pokrenuo je nakladničku djelatnost knjižnice, a aktivno je sudjelovao u organizaciji različitih znanstvenih i stručnih skupova.

Autor je triju knjiga, u kojima se bavi šibenskom baštinom: U pohvalu od grada Šibenik: pisana riječ od najstarijih vremena do danas, Šibenska katedrala i Stari Šibenik: kalama, sklalama i butama. Objavio je niz stručnih radova, a dobio je odličje Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića za doprinos razvoju kulture Republike Hrvatske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.