FOTO:Pogled iza kulise predstave ‘Matilda’ koja otvara 55. Festival djeteta u Šibeniku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ostao je još koji sat i sedam dana do početka 55. izdanja Međunarodnog dječjeg festivala, a mi smo zavrili iza zatvorenih vrata šibenskog Kazališta gdje se do ponedjeljka, 15. lipnja, odvijaju probe za predstavu kojom će se otvoriti mnogima omiljen Festival djeteta u Šibeniku.

Predstavu ‘Matilda’ režira poznata hrvatska kazališna redateljica Nina Kleflin, a zapravo je riječ o pop rock mjuziklu Roalda Dahla za koju je libreto i stihove za potrebe MDF-a napisala Marijana Nola, uglazbio Neno Belan.

Nervoza pred skori izlazak pred publiku na ljetnoj pozornici smještenoj na najljepšem renesansnom trgu Mediterana, onom omeđenom katedralom sv. Jakova i Gradskom vijećnicom kao i pred kamere Hrvatske radiotelevizije koja će se ove godine, kako doznajemo, posebno potruditi oko izravnog prijenosa svečanog otvorenja, učinila je svoje pa je atmosfera na daskama koje život znače Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku ispunjena raznoraznim osjećajima.

Miješaju se nervoza i ushićenost. Radost i nevjerica jer svoje će prve profesionalne glumačke korake na ljetnoj pozornici 20. lipnja na otvorenju 55. Festivala djeteta učiniti polaznici glumačkih radionica u sklopu šibenskog Kazališta.

Radna atmosfera s proba u kazalištu prije nego se iste presele na ljetnu pozornicu prikazana je u fotogaleriji do koje vodi klik na fotografiju ispod.

mdf_matilda_proba (7)


Pratite nas i na društvenim mrežama: