FOTO: Šibensko Kolo na gostovanju u Varaždinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

 Proteklog vikenda u velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu šibensko pjevačko društvo ‘Kolo’ održalo je cjelovečernji koncert u okviru proslave 75. obljetnice Obrtničkog glazbenog društva Varaždin. Poziv  da uveliča slavljeničku godinu dragih prijatelja iz Varaždina ‘Kolo’ je sa oduševljenjem prihvatilo, a dragi Varaždinci su obećali kako će i oni dogodine sa veseljem slaviti kolašku 115. godinu postojanja u Šibeniku.

kolo 2

Na program su se našle poznate skladbe kako domaćih tako i stranih autora, a posebne ovacije publike izazvale su ‘Ladarke’ sa izvrsnim solisticama Nina Šare i Maja Gulin, Carmina Burana, kao i  dijelovi mise koje je skladao kolaški dirigent prof. Vladan Vuletin.

kolo 3

Poseban trenutak večeri bila je emotivna izvedba klapske pjesme ‘Sutra će te ponit’, u kojoj je solistica Lada Jakovčev publiku dirnula do suza.

U završnom dijelu koncerta u izvođenju Verdijevog ‘Nabucca’ i Zajčevog ‘Završnog zbora’, poznatijeg kao ‘U boj u boj’, kolašima su se pridružili i pjevači Obrtničko glazbenog društva, uz ravnanje prof. Zdenka Kušćera i prof. Vladana Vuletina, što je bio vrhunac koncerta koji je publiku podigao na noge.

kolo

I ovaj put odličnu klavirsku pratnju ‘Kolu’ je pružila prof. Gordana Pavić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: