FOTO: Šibenski biskup Ante Ivas posjetio vjernike u župi Ražine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Pastirski pohod biskupa Ante Ivasa Ražinskom dekanatu održan je u petak 28. studenog. Vjernici i župnici župa Ražine, Jadrtovac, Vrpolje, Danilo, Boraja, Ljubitovica, Blizna i Bristivica okupili su se u župnoj crkvi svetog Josipa Radnika u Ražinama. U prvom dijelu pohoda biskup se susreo sa članovima župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, crkvenim pjevačima, čitačima i vjernicima uključenim u pastoral župa.

biskup_razine3

Nazočne vjernike i svećenike na početku susreta pozdravio je dekan don Ivica Boko. U kraćem prikazu dao je stanje u dekanatu u kojem živi oko sedam tisuća vjernika. Istaknuo je kako su vjernici privrženi crkvi i dobri su vjernici.

biskup_razine1

U prigodnom obraćanju vjernicima biskup Ante Ivas u više navrata ukazao je na važnost euharistije u životima vjernika. Istaknuo je nužnost nedjeljne euharistije koja gradi i čuva istinsku vjeru. Učinimo sve da se misa uprisutni i bude živi dio vaših župnih zajednica. Sveta misa je izvor naše vjere iz nje sve izvire, poručio je biskup vjernicima. Ukazao je i na određeno neznanje kod vjernika, istaknuo je važnost proučavanja katekizma. Vjernike je pozvao na svjedočenje vjere.

Misno slavlje koje je uslijedilo odmah nakon susreta s vjernicima uključenim u pastoral okupilo je velik broj vjernika. Poruka biskupa Ivasa bila je sadržajna. Ukazao je na važnost Božje riječi u životu kršćana. Jednako tako istaknuo je nužnost euharistije.

biskup_razine
Nakon misnog slavlja upriličen je prema drevnom kršćanskom običaju agape. Vjernici su i na ovaj način posvjedočili vjernost kršćanskom poslanju.

IZVOR/FOTO: Šibenska biskupija


Pratite nas i na društvenim mrežama: