FOTO: Društvo filatelista i numizmatičara ‘Šibenik’ u posjetu Katoličkoj osnovnoj školi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Današnji dan, spomendan sv. Ivana Pavla II. u našoj je školi obilježen posjetom i izložbom Društva filatelista i numizmatičara „Šibenik“, koji su dio izložbe posvetili upravo njemu. Učenici od 4. do 7. razreda prisustvovali su zajedno s djelatnicima škole na kratkom upoznavanju s filatelistima i njihovim radom u kongresnoj dvorani u 11 sati.

markice

Na početku nam je ravnateljica predstavila goste, a potom je riječ preuzeo predsjednik Društva gosp. Petar Čičin – Šajn. On nam je predstavio rad Društva, objasnio značenje markica i predočio nam ih u potpuno drugačijem svjetlu istaknuvši da su poštanske marke mala umjetnička, minijaturna djela koja šalju određenu poruku diljem svijeta, a ujedno mogu poslužiti kao dobar izvor informacija i znanja. Na kraju govora gost nas je pozvao na suradnju i rad, dajući priliku svakom učeniku da pokuša kreirati svoju poštansku marku na temu nadolazećih blagdana i na taj način od pasivnog promatrača postane aktivan sudionik u životu markice jer najbolji radovi dobit će priliku da postanu poštanska markica.

 

Nakon ugodnog i poučnog razgovora svi smo se zaputili pogledati izložbu markica koju su vrijedni članovi ovog Društva pripremili za nas. Učenici su s velikim zanimanjem pristupili izlošcima i dobili priliku postaviti pitanja o ovoj temi našim gostima, stručnjacima na tom području.

markice1

Na samom kraju našeg druženja učenici su dobili maleni dar u znak sjećanja na ovaj posjet – promidžbene materijale Hrvatske pošte i poštanske markice –  koji je ujedno bio i poticaj da svatko od njih otkrije u sebi malog filatelista i započne sa skupljanjem poštanskih markica, a našoj školi na dar ostavili su tri albuma prigodnih poštanskih markica: Sigurnost u prometu, Knin 5. kolovoza 1995. – dan  i Split 295. – 1995. Ovaj lijepi susret, prije rastanka s našim gostima, ovjekovječili smo na fotografijama.

izvor: Katolička osnovna škola Šibenik


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.