Više

    Dame, nikada nemojte pristajati na nemoral da biste privukle muškarca!

     

    Naše društvo pokušava uvjeriti žene da bi spojevi s muškarcima trebali biti poput TV serije Seks i grad. Reći ću vam nešto: to je laž s dna pakla. To nisu spojevi, to je ušminkana objektivizacija žene i razvrat u svom najgorem obliku. Istinski muškarac ne prlja ženinu čistoću. Istinski muškarac ustat će u njezinu obranu i obrnuto. A za to je potreban rad i to puno rada.

    Poznajem gospodina koji je bio privučen ljepotom jedne katolkinje. Očajnički je želio da ona izađe s njim, ali svaki put kad bi je pozvao, ona bi odbila. Nakon nekoliko puta što ga je odbila, on je mudro zaključio da će morati promijeniti svoj stil života ako želi osvojiti njezino srce. Počeo je ići na misu, moliti i živjeti moralno. Nastavio je razvijati svoj odnos s Bogom i ponovno je pozvao van. Pristala je i danas su vjenčani.

    Žena je po samoj svojoj prirodi misterij. I kad se ponaša u skladu s načinom na koji ju je Bog stvorio, ona odražava tu ljepotu i privlačnost na jedinstven način. Kad je žena autentična, ona po samoj svojoj prirodi poziva muškarca na viši standard. Muškarci su prirodno privučeni njezinom autentičnom ljepotom i integritetom. Vanjska ljepota možda će privući muškarca, ali unutarnja će ga zadržati.

    Dame, nikad nemojte pristajati na nemoral da biste privukle muškarca. Vrijedite više od toga. Zapravo, vaša vrijednost nadilazi ljudsku moć razumijevanja. Bog je stvorio svijet pa sigurno nije zaboravio na vašu budućnost. Svaka žena žudi za muškarcem koji će je štititi i cijeniti. Moje pitanje za vas glasi: privlači li vaše ponašanje kreposnog muškarca? Prigrlite ljepotu svoje ženstvenosti i nadahnut ćete muškarca da se potrudi. Umjesto da ga tražite, dopustite mu da on vas nađe. Muškarcima je svojstvena želja da osvajaju ženu, dopustite im da to učine. Moramo prestati okrivljavati muškarce i postati žene kakve smo stvorene da budemo, bez obzira jeste li u vezi ili ne.

    Čekaj muškarca koji će te držati za ruku, umjesto da te dodiruje na neprikladan način. Takvi muškarci postoje. A ti trebaš prigrliti ljepotu istinske ženstvenosti i privući ćeš upravo takvog muškarca.

    Zapamti: kad ti muškarac kaže da si slatka, sviđa mu se tvoje lice. Kad ti kaže da si zgodna, sviđa mu se tvoje tijelo. Kad ti kaže da si prekrasna, sviđa mu se tvoje srce. Zato čekaj na muškarca koji će ti reći da si prekrasna, jer to zaslužuješ, jer je to ono što jesi. Budimo autentične žene! Prigrlimo ljepotu naše ženstvenosti.

    Veza ne može postojati bez ranjivosti.

    A to zahtijeva trud.

    Budimo realni, veze nisu kao u hollywoodskim filmovima. Ne postoje savršene veze. Veze zahtijevaju rad jer je ljubav izbor, a ne omamljujući osjećaj. I trebate se boriti za one koje volite jer ljubav zahtijeva da se voli cijela osoba, i ono dobro na njoj i ono ne tako dobro. Ljubav je rad. I to težak rad. I često je najteže voljeti one koji su nam najbliži jer nas oni najviše živciraju. Ali oni nas znaju i nasmijati zato što nas poznaju, zato što nas duboko vole. Ljubav znači željeti dobro za ljubljenoga, žrtvovati se i služiti ljubljenome a da se ne traži išta zauzvrat. Isprazniti se od samih sebe radi autentične ljubavi koja se žrtvuje, to je težak rad i zahtijeva milost. To je ljubav.

    Ljudsko srce je vrlo teško razumjeti. Zapravo, mislim da nikad ne možemo zaista razumjeti dubinu ljudskog srca i sve njegove sposobnosti. Ono može u jednoj minuti strastveno voljeti, a biti slomljeno u drugoj, ali unatoč radostima i bolima, nastavlja kucati, održavajući nas na životu. Naša srca mogu davati, osjećati bol, radost, tugu i biti probodena razočaranjem. Mislim da je svatko iskusio bol zbog gubitka osobe koja im je bila bliska. To ranjava.

    Bog je krajnji primjer ranjivosti. Nije došao dati nam samo komadić, nego cijelo svoje srce. Dopustio je da ga Rimljani uhite, pljuju, udaraju i tuku. Predao se da ga bičuju iz ljubavi prema nama, dok su mu kidali meso i prolijevali Njegovu krv. Grubo su postavili krunu od trnja na Njegovu glavu, a ona se zabila u Njegovu lubanju. Onda je s ljubavlju uzeo svoj križ i nosio ga do Kalvarije. Putem je mislio na tebe i mene zato što je radi nas izabrao patiti. Ali nikad nije požalio ni trenutak svoje gorke i svete muke, nego nas je nastavio voljeti. Kad je došao na Kalvariju, vojnici su ga razodjenuli toliko nasilno da su mu otkinuli meso s tijela. Dok su zabijali čavle u Njegove ranjene ruke i noge, mislio je na mene i tebe i nastavio se davati dok nije izdahnuo.

    Zato, unatoč tome što će nas svijet razočarati, što će nam ljudi lagati i iznevjeriti nas, moramo se nastaviti boriti s ljubavlju u srcu. Moramo težiti tome da otvorimo naša srca ranjivosti bez straha da ćemo biti povrijeđene. I ako naše srce treba biti povrijeđeno, moramo odlučiti da ćemo vidjeti ljepotu u mogućnosti da odražavamo Kristovu ljubav: a da ne tražimo išta zauzvrat.

    ˝Kad muškarac voli ženu, on mora postati dostojan nje. Što je veća njena krepost, što je plemenitiji njen lik, što je ona posvećenija istini, pravdi, dobroti, to više muškarac mora težiti da je bude dostojan. Povijest civilizacije zapravo je uvjetovana uzvišenošću žena.˝ (nadbiskup Fulton Sheen)

    P. S. Ti si dovoljna.

    Maura Byrne | www.madeinhisimage.org

    Prijevod: L.Ć. | Bitno.net

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Stručna delegacija pedagoga iz Seoula posjetila Dječji vrtić...

    U sklopu stručnog studijskog boravka u Hrvatskoj, Dječji vrtić 'Ljubica' šibenske gradske predškolske ustanove 'Smilje' posjetila je danas grupa od 45 voditelja i odgojitelja...

    Ovo je nova direktorica kluba sa Šubićevca, u...

    Hrvatski nogometni klub Šibenik dobio je novu direktoricu. Riječ je o Sabrini Buljubašić, koja će službeno biti predstavljena u petak, na presici uoči utakmice...

    Povodom Dana planeta Zemlje u Knjižnici predstavljanje slikovnice...

    U povodu Dana planeta Zemlje u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" Šibenik, u ponedjeljak, 22. travnja u 12 sati bit će predstavljena slikovnica "Spasilačka služba". Slikovnica...

    NAJNOVIJE

    Stručna delegacija pedagoga iz Seoula posjetila Dječji vrtić ‘Ljubica’

    U sklopu stručnog studijskog boravka u Hrvatskoj, Dječji vrtić 'Ljubica' šibenske gradske predškolske ustanove 'Smilje' posjetila je danas grupa od 45 voditelja i odgojitelja...

    Ovo je nova direktorica kluba sa Šubićevca, u FK Sarajevu odradila je zapažen posao

    Hrvatski nogometni klub Šibenik dobio je novu direktoricu. Riječ je o Sabrini Buljubašić, koja će službeno biti predstavljena u petak, na presici uoči utakmice...

    Povodom Dana planeta Zemlje u Knjižnici predstavljanje slikovnice ‘Spasilačka služba’

    U povodu Dana planeta Zemlje u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" Šibenik, u ponedjeljak, 22. travnja u 12 sati bit će predstavljena slikovnica "Spasilačka služba". Slikovnica...