Pronađite svoje mjesto pod zvijezdama

‘Čovjek delfin’, zvjezdano nebo i antička vila ove nedjelje čekaju vas na Danilu

Zvjezdano nebo, antička vila, besplatne kokice i izvrstan film ‘Čovjek Delfin’ razlog su da ove nedjelje dođete u Danilo. Naime, Mirna Vulin iz Udruge sv. Danijel i Nikica Šupe iz Kinokluba ‘Šibenik’, uz podršku Muzeja grada Šibenika, pripremaju zajedničku projekciju filma u Danilu, točnije na lokalitetu antičkog grada Ridera.

Kinoklub je dosad prikazivao filmove na Žirju, Prviću i na Jadriji, a ovaj kreativni dvojac odlučio je pokazati publici kako i mala mjesta u unutrašnjosti mogu biti savršena lokacija za projekciju filma.

– Željeli smo predstaviti kino u posve novom svijetlu i na novoj lokaciji, a lokalitet antičkog grada Ridera, koji je star nekoliko tisuća godina, činio nam se zaista savršen. Drugačija atmosfera, zaštićeno kulturno dobro i mjesto ispod zvijezda. Konkretno, sam film bit će prikazan na prostoru nekadašnje antičke vile s termama – počinje Mirna Vulin iz Udruge sv. Danijel koja je iz ljubavi prema Danilu kontaktirala Nikicu i nastalo je prijateljstvo koje je po prvi put donijelo kino u to malo mjesto.

Kako nam je pojasnio Nikica Šupe, glavni zadatak Kinokluba je upravo otkrivanje novih lokacija za projekcije.

– Niti jedno mjesto nije atraktivnije od nekog drugog mjesta. Nama je zapravo najvažnije da je publika zadovoljna, jer publiku treba cijeniti gdje god da se film prikazuje – kaže Šupe.

Publika će na Danilu imati priliku pogledati film ‘Čovjek delfin’, koji prikazuje život  Jacquesa Mayola, legendarnog ronioca na dah i nositelja brojnih svjetskih rekorda, čiji je život poslužio kao inspiracija Lucu Bessonu za kultni film ‘Veliko plavetnilo’. ‘Čovjek delfin’ putovanje je od Japana, gdje je Mayola kao dječak prvi put zaronio u društvu tradicionalnih ama, žena koje roneći na dah sakupljaju bisere s morskog dna, preko Indije i Bahama, gdje je kulminiralo njegovo ikoničko rivalstvo s Talijanom Enzom Maiorcom, sve do Mediterana i Elbe, gdje je postao prvi čovjek koji je roneći na dah dosegnuo dubinu od 100 metara.

– Odlučili smo donijeti ‘Čovjeka delfina’ u Danilo iz dva razloga. Prvi je, naravno, sjajna reakcija publike, a drugi je razlog promoviranje nekih univerzalnih vrijednosti poput dobrote, ljudskosti i očuvanja prirode – kaže Šupe, dok Mirna dodaje kako joj je najvažnije da svi oni koji dođu osjećaju povezanost s prirodom i jednostavno uživaju u filmu.

Na deset minuta od grada, 28. srpnja, čekat će vas izvrstan dokumentarac, zvjezdano nebo, besplatne kokice i parking, a organizatori poručuju da možete ponijeti i svoje kušine i u potpunosti se prepustiti uživanju u filmu.

– Želimo da ovo bude pravi ‘no stress’ događaj, gdje će naša publika zadovoljiti poriv za odmorom, opuštanjem i maknuti se iz gradske vreve – kažu organizatori i zaključuju kako je ovo tek početak jednog divnog prijateljstva između Udruge sv. Danijel i Kinokluba ‘Šibenik’.

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.