Šuška se, šuška

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

kolumna_radic_banner

Posljednjih godina i nemam baš previše vremena obilaziti gradske kafiće koji su izvor tračeva, ali u samo jedno jutro svašta sam doznala. Smjenom gradske vlasti u Šibeniku dogodile su se minijaturne promjene. Krenut ću od turizma, a završiti tko zna gdje… Nedavno smo dobili novu-staru direktoricu u turizmu. Nekada je upravljala uredima turističke zajednice Nacionalnog parka Kornati, a danas je zasjela na sami vrh Turističke zajednice Šibensko-kninske županije. Nakon osamnaest godina promijenio se direktor i to ga je zamijenila – žena. Uz dužno poštovanje, rekla bih, konačno.  Simpatizirali je ili ne, put njene karijere je sasvim logičan. S obzirom da poznaje turističku branšu, a očito je i ambiciozna, sigurna sam da kod takve osobe uz pravilno vodstvo i usmjeravanje može doći do napretka te vidljivih rezultata na nivou cijele županije. Uskoro ističe mandat i direktoru Turističke zajednice grada Šibenika. Šuška se da odlazi, a ja se iskreno veselim nekom novom licu punom znanja, iskustva i kontakata koji će imati strategiju razvoja turizma u Šibeniku. Koji će imati viziju, pa makar kostur projekta koji se treba nadograđivati, netko tko želi i zna od Šibenika napraviti brend, a onda će se lančano događati pozitivne stvari.

ULOGE INSTITUCIJA

Zapravo je to i uloga jedne takve institucije i čovjeka koji njome upravlja. S obzirom da raspolažu s popriličnim budžetom (čak i frizeri u gradu odvajaju za TZ Šibenik), trebali bi novim marketinškim alatima uključivati grad u planove europskih turističkih brošura, interneta, društvenih mreža, medija. Kuda ide novac od tih silnih povećanja broja noćenja? Svi zaboravljamo, a ja ću ponoviti, otkad smo u članstvu Europske unije, baratamo s tržištem od petsto milijuna ljudi. Šuška se i da se mijenja intendant šibenskog kazališta. Ta je priča opet zasebno zanimljiva. Poznata lica sa ‘dasaka koje život znače’ imala su volje prihvatiti se posla i novim idejama te, projektima  ‘pomaknuti unaprijed’ i Hrvatsko narodno kazlište Šibenik. Konkurencija je bila velika. Tko bi se sve volio okušati u upravljanju, a nije prošao, zbog raznoraznih bizarnih razloga. Samo neka od imena koje se sjećam su Oriana Kunčić, Senka Bulić, Marko Torjanec koji je sam otišao, njega nije trebalo tjerati ili mu ‘pakirati’ , a dotadašnji ravnatelj Dragan Zlatović isto tako nije odgovarao. Svi od navedenih imaju opisne karijere, imaju puno iskustva, a sigurna sam i znanja struke o kojoj govorim. Međutim, nitko od njih nije bio podoban, pa je titula dodijeljena najmlađoj od svih kandidata. Oduvijek sam smatrala da je to mjesto rezervirano za krunu nečije karijere. Ali, pokazalo da baš i nije tako. Sada su svi nezadovoljni, a Zlatovića bi htjeli nazad. Vidjet ćemo daljnji rasplet situacije. Tko li će zasjesti ovaj put? Šuška se da je i na Baldekinu ‘dinamično’. Dva kluba prvoligaša podijelila su publiku. Šuška se da je prošla vlast bila sklonija gradskom košarkaškom klubu Šibenik koji ima navijačku potporu Funcuta, dok je trenutna više naklonjena drugom prvoligaškom klubu. Stoga se ponekad dogodi da na utakmici ‘isfućkaju’ gradonačelnika. Do prije par godina nismo imali niti jedan muški košarkaški klub u prvoj ligi, a sad imamo dva. Pa to je sjajno! Samo što grad nema novca za financirati oba, odnosno kolač bi se sada trebao dijeliti na dva dijela? Šteta što se nismo udružili, pa napravli jedan pravi za koga bi se čulo i na europskim parketima. Ovako opet tko zna za koliko vremena nećemo gledati poznate europske face na Baldekinu. Šteta!

REKREACIJA NA BANJU

I da završim sa projektom koji su postavili na noge ‘bivši’ vladajući. Šuška se da će se ovo ljeto građanstvo rekreirati na Banju. Na gradskoj plaži postavljene su sprave za vježbanje, pa ćete se ovo ljeto na +40 stupnjeva moći rekreirati. Zamislite ljude u kupaćim kostimima kako ‘vise’ po tim spravama. Ja sam vizualan tip, pa vidim degutantne slike… Što više ne postoji rekreacijska zona u šumi na Šubićevcu?

Šuška se šuška da se ponovo u Šibenski tjednik vraća rubrika ‘modni snajper’. Vjerujem da vas veseli koliko i mene…


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.