Sumrak predizborne kampanje Domovinskog pokreta

Zekanović i Škoro Šibenčanima kradu feštu! Pozivaju simpatizere na ‘druženje’ baš na otvorenje PoljaneFoto: Ivo Čagalj/PIXSEL
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Poruka koju je na mobitel dobio jedan naš čitatelj, odnosno SMS poziv na druženje s Miroslavom Škoro i kandidatima Domovinskog pokreta, večeras kod ulaza u garažu na Poljani, možda je i samo dno aktualne predizborne kampanje.

Škorin kandidat Hrvoje Zekanović, kojeg je na prošlim izborima u Sabor ‘ugurao’ HDZ prolaznim mjestom na svojoj listi, odlučio se još jednom ‘okititi tuđim perjem’ kako bi još četiri godine bio saborski zastupnik.

Politička borba kod nas često se vodi ispod pojasa i to nas ne bi trebalo iznenaditi, ali način na koji Zekanović i Škoro žele Šibenčanima oteti njihovu feštu zaista je dno dna. Pokušaj je to usporediv s primjerom iz životinjskog svijeta kada kukavica, ovdje se misli na pticu, a ne na karakternu osobinu, svoja jaja podvaljuje u tuđe toplo gnijezdo.

K tomu ne treba zaboraviti da je Škoro javno objavio da zbog ponovnog širenja koronavirusa Domovinski pokret otkazuje sve predizborne skupove. Poruka, izgleda, nije stigla do njegovog nositelja liste u IX. izbornoj jedinici pa Zekanović intenzivno šalje poruke članovima i simpatizerima te ih poziva na okupljanje večeras u vrijeme svečanog otvaranja Poljane. Nudi im druženje sa Škorom i pri tome krši pravilo po kojem u Šibeniku Poljana nije prostor na kojem su dozvoljeni predizborni skupovi.

Večerašnje otvaranje Poljane i cijeli umjetnički program zamišljeni su kao potpuni odmak od bilo koje politike, lišen predizbornih poruka i slavlje svih građana Šibenika kojima se vraća uređeni središnji trg oslobođen od automobila i spreman za brojna događanja kojima će taj kamen svjedočiti u budućnosti Krešimirova grada.

Poruke koje dobivaju Šibenčani zaista su najjeftiniji mogući populizam, što, uostalom, i ne čudi kada je riječ o Hrvoju Zekanoviću čovjeku koji se ovoga puta prikrpao Domovinskom pokretu da bi sebi, po svemu sudeći, osigurao mandat u Hrvatskom saboru.

Pitanje je koliko će mu, i hoće li mu uopće, ovaj ‘gerila’ marketing, donijeti političkih poena u Šibeniku. Jer, cijeli grad večeras očekuje jednu unisonu, i prije svega, apolitičnu poruku koju Šibenčani već preko 30 godina žele čuti – Poljana je vaša!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.