Apel gradskim vlastima

Vidović obišao Pode: Otvorenje Poljane u ovakvim okolnostima je nerazumno

Franko Vidović, SDP-ov nositelj liste u IX. izbornoj, obišao je sa suradnicima gospodarsku zonu Pode te gradilište tvrtke Kameni zid koja se bavi proizvodnjom i obradom kamena.

– Želimo pokazati široj javnosti primjer poduzetnika koji na najbolji način investira u razvoj svoje tvrtke. Osim toga tvrtka ima i licencu za rad na spomenicima nulte kategorije te iza sebe ima niz uspješnih referenci. Čovjek muku muči s radnom snagom te čak ima zaposlenika iz Indije, čije bi zaposlenje trebalo pojednostavniti te upravo zato stavljam naglasak na digitalizaciju – kazao je Vidović.

Vrijednost radova je oko dva milijuna eura, a dodatna vrijednost , oko milijun i pol eura, se odnosi na strojeve. Riječ je o projektu koji je financiran 30 posto iz vlastitih sredstava, a 70 posto HAMAG-a i HBOR-a te kako kaže Vidović tvrtka je primjer uspješnog poslovanja i samoprobitka.

Vidović se osvrnuo i na situaciju s koronavirus u Zadru te na otvorenje Poljane u Šibeniku koje, po njegovom mišljenju, nije razuman potez.

– Zamolio bih gradsku vlast da povede računa o interesima i zdravlju građana. Nije dobro u petak i subotu navečer organizirati otvaranje Poljane na način na koji su zamislili te bi trebali od toga odustati kao što smo mi odustali od skupa u Zadru. Nitko gradskoj vlasti neće oduzeti zasluge za projekt Poljane ako otvorenje bude recimo u rujnu, ali isto tako nitko im neće oduzeti ni odgovornost. Ljudi koji su bili na turniru u Zadru, ne misleći pritom na tenisače, ali premijer i njegovi ministri s Ivanom Malenicom šetaju uokolo napravivši samo jedan test. Koliko se sjećam , naš famozni Stožer nas je upućivao na 14 dana samoizolacije te na tri testa da bi se pokazalo je li netko negativan ili ne – zaključio je Vidović.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.