Tomašić, Zekanović i Maksan u Šibeniku: ‘U gradskoj upravi su totalni neradnici koji su upropastili projekt sv. Ivana’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

– Često se u Šibeniku govori da je to jedan od gradova koji najbolje povlači europske novce, pa čujemo od gradonačelnika da se radi o 200 milijuna kuna, od ministra regionalnog razvoja možemo čuti da je riječ o 500 milijuna kuna, pa neka se dogovore o kojem je iznosu riječ – kazao je Hrvoje Zekanović kojeg je, zajedno s Hrvatskim suverenistima u Šibenik danas dodatno privukla kampanja za europske izbore, ali i nedjeljni izbori za mjesnu samoupravu. Na predizbornoj konferenciji za novinare bili su i nositeljica liste i europarlamentarka Ruža Tomašić te dopredsjednik HSP AS Ante Žoni Maksan.

Zekanović je kazao i da je Grad upropastio projekt tvrđave svetog Ivana, koji se nije maknuo s mrtve točke, a kao primjer uspješnosti je naveo palaču Galbiani koja bi trebala biti gotova tri mjeseca prije roka.

– Zbog totalnog nerada morat će se još dati otprilike 11 milijuna kuna jer su za toliko porasli troškovi radova na samoj tvrđavi. Drugim riječima, da se javna nabava raspisala na vrijeme Grad bi uštedio oko 11 milijuna kuna, što je jedan golemi iznos za skroman proračun Šibenika – zaključio je Zekanović i dodao, da bi premijer Plenković i predsjednica Grabar-Kitarović, kad dođu na otvaranje palače Galbiani trebali priupitati gradsku vlast zašto projekt nije gotov.

Ruža Tomašić sličnog je razmišljanja kada su u pitanju EU fondovi i strah ju je da bi mogli plaćati kazne zbog kršenja rokova odnosno ne završavanja projekata.

– Dosad smo izvukli oko 21 posto novca, a uplatili smo malo više nego smo povukli iz tih EU fondova. Nažalost, moram reći da nemamo kadar sposoban za to, a 13 i nešto milijardi eura pomoći za osposobljavanje takvog kadra nas čeka. Žao mi je što se ponašamo u stilu ‘mi smo sada članica, izvolite se brinuti za nas’ – izjavila je Tomašić te dodala kako velikim članicama ide u prilog to što mi ne izvučemo sredstva jer se ona tada vraćaju njima.

Promocija je jako bitna, ali treba nešto i raditi, misli Maksan, nezadovoljan statusom malih ribara u Hrvatskoj.

–  Slažem se s kolegama oko svih tih fondova, i drago mi je da gospođa Ruža tu kao jedna od najuspješnijih europarlamentarki u Europi, a kamoli u Hrvatskoj koja se bori za ribarstvo, za male ribare. Svi govorimo o velikim ribarima, a nitko o malima. Zato jednostavno kroz ovu poruku na današnji dan želim samo reći glasujte za nas za Hrvatske suvereniste – zaključio je Maksan.


Pratite nas i na društvenim mrežama: