Dujić očekuje osam mandata

Plenković na druženju s HDZ-ovcima u Šibeniku: ‘Ivan će ovdje voditi bitku, ali ne može sam’Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Predizborno druženje članova i simpatizera Hrvatske demokratske zajednice s predsjednikom stranke Andrejem Plenkovićem i kandidatima s liste HDZ-a održano je u subotu predvečer na terasi caffe bara Moderato u Šibeniku.

– Moderato znači umjerenost, ali mi ovaj put moramo imati vrlinu pobjedničkog mentaliteta, ali mi moramo pokazati da deveta izborna jedinica mora biti pobjednička među svih deset izbornih jedinica. Bilo je vrijeme da Drniš ima svog predstavnika na listi. Kada smo 2016. bili ovdje, bili smo na Šansoni, a sada smo na simbolu kulture, simbolu grada, u godini kada kazalište u Šibeniku slavi 150 godina postojanja. Upravo dvostruki mandat Željka Burića Šibenik je bitno dignuo u odnosu na druge gradove, jer ovdje, osim Knina, imamo odgovornost u praktičkim svim gradovima i općinama – kazao je Plenković.

Najavio je kako će HDZ-ova Vlada svim srcem pomoći razvoj Šibensko-kninske županije i grada Šibenika.

– Vidim da su svi apsorbirali program HDZ-a, ali najvažnija poruka je: u odnosu na konkurenciju nikad veće razlike u kredibilitetu ostvarenja političkih obećanja i jasnog, precizno napisanog programa za iduće četiri godine u odnosu na ono što nam nudi konkurencija. To je poruka u pogledu razvoja Hrvatske na zdravim temeljima, da ćemo naš moderni suverenizam koji zrcali snagu Hrvatske, šest milijardi kuna izdvojenh je za travanj, svibanj i lipanj, a sektori kojima treba pomoć i dalje, bit ćemo tu. Ozračje je dobro, osjeća se da u najvećim krizama da će EU stati iza svojih država članica što znači oko 21,5 milijardi eura idućih sedam godina. Imamo još cijeli jednogodišnji državni proračun na raspolaganju. Takvu šansu moraju iskoristiti oni koji se na europskoj razini snalaze, a ne konkurenti koji o tome ništa ne znaju. Uvjeren sam da ćete svi vi koji ste ovdje, ali i cijela deveta jedinica, vrlo jasno pokazati kojim smjerom želite da Hrvatska ide u sljedeće četiri godine. Drago mi je da će ovdje bitku voditi Ivan, ali ne može sam, nego sa svima vama skupa – poručio je Andrej Plenković.

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Članovima i simpatizerima stranke na druženju se obratio i najmlađi ministar u aktualnoj Vladi i nositelj liste HDZ-a u IX. izbornoj jedinici Ivan Malenica.

– Čast mi je i zadovoljstvo predstaviti pobjedničku listu u devetoj izbornoj jedinici. Pokazali smo se svojim dosadašnjim radom, mene je dopala čast biti prvi među jednakima i vjerujemo da će Andrej Plenković još četiri godine voditi Vladu Republike Hrvatske. Lista je pokazatelj snage i zajedništva, očekujemo pobjedu na izborima, jer znamo koliko je bitno imati stabilnu vlast. Na muci se poznaju junaci, odnosno u krizi se poznaju lideri. Vidjeli smo da se hrabrim, odlučnim i odvažnim odlukama uspjelo sačuvati zdravlje, ekonomija i sigurnost. Vjerujem da će građani uz to prepoznati sve ono što smo radili zadnje četiri godine – rekao je ministar uprave Malenica.

I domaćin, gradonačelnik Šibenika Željko Burić nije štedio lijepe riječi za predsjednika stranke, HDZ, ali i postignuća u i za Šibenik.

– Nas premijer je pokazao na čijem je on čelu, pokazao je liderstvo i kako se vodi država . Dobrodošli predsjedniče Vlade, ne samo Vlade, nego i naše jake, moćne stranke. Znam da ću ga i nakon 5. srpnja i dalje pozdravljati službeno u najstarijem samorodnom gradu. Nakon 22 godine Šibenik je zahvaljujući ovoj proeuropskoj Vladi doživio preporod, završavamo s Poljanom zahvaljujući kojoj je u Šibenik stiglo 100 milijuna kuna. U sljedeću subotu u 21 sat pozivam premijera i ministre na otvaranje Poljane. Što bi bilo sa Šibenikom da nije riješena Petrokemija? Ništa se slučajno ne dešava, nije se slučajno dogodila ni konsolidacija brodogradilišta, a povećanje kreditnog rejtinga koliko je samo pomoglo građanima. Plaće, mirovinska reforma… puno je toga – nizao je Burić.

I župan Goran Pauk pozdravio je goste te sportskim rječnikom najavio kako je pred HDZ-om ‘još jedna velika parlamentarna utakmica’

– Bilo je puno izazova, ali većinu smo završili kvalitetno i odgovorno, pokazali smo kako ova Vlada štiti živote građana, radna mjesta, hrvatsku ekonomiju. Ili će glasati za Davora Bernardića ili za Andreja Plenkovića. Glas za Škoru glas je za Bernardića, a siguran sam da će ova izborna jedinica znati kome dati svoj glas – uvjeren je Pauk.

Birače je pozvao da izađu na izbore i drniški kandidat na listi HDZ-a gradonačelnik Josip Begonja, kao i saborska zastupnica u prošlom sazivu i ponovna kandidatkinja Branka Juričev Martinčev.

– Svi mi znamo koja je stranka najbolji izbor za budućnost Hrvatske, ali naša je zadaća pozvati sve prijatelje, obitelji, poznanike da izađu na izbore i glasaju za HDZ -poručila je.

Predsjednik šibensko-kninskog Županijskog odbora HDZ-a Nediljko Dujić, inače šesti na listi, najavio je osvajanje osam mandata u IX. izbornoj jedinici.

– Zašto ovom čovjeku svi vjerujemo? Milanović kad je bio predsjednik Vlade u ravnomjerni regionalni razvoj uložio je par milijuna kuna, a Plenković samo u projekt Slavonije dvije milijarde. Plenković je s Malenicom pokazao da želi mlade i ambiciozne ljude. Premijer vjeruje u Ivana i vjerujemo u punih osam mandata. Ja sam uvijek optimist, vjerujem u novi mandat.


Pratite nas i na društvenim mrežama: