Juričev-Martinčev: ‘U mandatu HDZ-ove vlade u otoke je uloženo 400 milijuna kuna’Foto: arhiva

Branka Juričev Martinčev, HDZ-ova kandidatkinja u IX. izbornoj jedinici, zajedno s Markom Pavićem, aktualnim ministrom regionalnog razvoja i fondova EU i Majdom Burić, predsjednicom HDZ-ova Odbora za rad i mirovinski sustav i kandidatkinjom HDZ-a u VII. izbornoj jedinici, sudjelovala je na konferenciji za novinare s temom ‘Učinkovita država i ravnomjerni razvoj’.

Ravnomjeran razvoj svih krajeva Hrvatske bio je jedan od ključnih ciljeva Vlade, a on ostaje jedan od prioriteta i u izbornom programu HDZ-a. Vlada je za ravnomjerni regionalni razvoj uložila čak 10 puta više od one SDP-ove,  a usvojeni su i novi zakoni kao što su Zakon o otocima, Zakon o brdsko-planinskim područjima te Zakon za potpomognuta područja, istaknula je Juričev -Martinčev.

– Plenkovićeva Vlada za ravnomjerni regionalni razvoj dosad je uložila dvije milijarde kuna. To je deset puta više sredstava nego je to bilo za vrijeme vlade SDP-a, kada je za to uloženo samo 207 milijuna kuna. U mandatu HDZ-ove vlade u otoke uloženo je 400 milijuna kuna, a sa 713 milijuna kuna su iz državnog proračuna potpomognuto je 2700 projekata namijenjenih za brdsko-planinska područja – kazala je.

U idućem mandatu planirana su sredstva od oko 30 milijardi kuna za ravnomjerni regionalni razvoj i nove tehnologije

Pavić  je na konferenciji podsjetio da je Vlada jučer donijela uredbu kojom se na otocima povećava godišnje subvencioniranje vode po osobi, s 45 na 85 kubika, po cijeni koju imaju stanovnici na kopnu, čime su riješili velike račune za vodu koje su dobivali otočani na Kapriju ili Žirju.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.