Predstavljanje kandidata s liste

Bernardić iz Šibenika: ‘Vjerujem da će IX. izborna jedinica biti pravo iznenađenje ovih izbora’

‘Vjerujem da će deveta izborna jedinica biti pravo iznenađenje ovih izbora, jer ovdje žive ljudi sa željom u bolju budućnost. Prioriteti građana naši su prioriteti, Hrvatska je zemlja potencijala i svatko u Hrvatskoj mora dobiti šansu za uspjeh. Ne može više po starom, stoga restart’, poručio je iz Šibenika lider SDP-a Davor Bernardić i prvi čovjek Restart koalicije.

Na druženju sa članovima i simpatizerima stranke, a na kojem su prisustvovali svi predstavnici liste Restart koalicije u devetoj izbornoj jedinici, Bernardić je poručio kako SDP ima najjaču listu, najbolje ljude i jasan program kako Hrvatsku izvući iz krize i ostvariti drugačiju viziju zemlje.

– Naša lista bogata je ljudima koji su dali svoj doprinos da zemlja bolje funkcionira, a naši oponenti imaju nikad lošija imena na listama, od Ante Sanadera, preko Kalmete i Branke Juričev-Martinčev, tako da sam uvjeren da pobjeđujemo. Ili put sigurne, utabane korupcije, ili restar i novi put Hrvatske za bolju budućnost – kazao je Bernardić.

I u Šibeniku je istaknuo kako će prvi potez njegove Vlade kada dođu na vlast biti smanjivanje stope PDV-a u turizmu na 10 posto, a porez na investicije bit će 0 posto. Također, dodao je, cilj im je povećati neoporezivi dio dohotka na pet tisuća kuna, kao i povećanje plaća za oko 700 tisuća radnika za dodatnih 300 kuna.

Nositelj Restart liste u devetoj izbornoj jedinici, Franko Vidović, poručio je kako je jedino što očekuje od izbora – pobjeda.

– Pobjeda ne zbog nas samih, nego pobjeda kako bi zaustavili korupciju, jer ova je Vlada jedna od najkorumpiranijih, kako bi zaustavili najcrnju Hrvatsku, jer spoje li se HDZ i Škoro, dobivamo dva krila HDZ-a. To je ono protiv čega se borimo, borimo se za pravdu, tolerantnu Hrvatsku gdje će vlast biti u potpunosti na usluzi građanima. Boli me kad vidim gdje je danas moj grad, moja županija. Boli me kad vidim vjetroelektrane kod Knina i kako se uzima lova. Zato moramo preuzeti vlast kako bi umirovljenici imali svoje zaslužene mirovine, kako bi radnici dobivali zaslužene plaće. Vidite gdje nas je dovelo 30 godina HDZ-ove vladavine – rekao je Vidović.

Tonči Restović, čelnik šibenske Gradske organizacije SDP-a, pozdravio je okupljene i istaknuo kako su predstojeći izbori mnogo važniji od svih dosadašnjih.

– Često ovih dana odgovaram na pitanje zbog čega glasati za nekoga. Prvi razlog za glas Restart koaliciji je odlučna borba protiv korupcije. Drugi je to da HDZ doživljava Hrvatsku kao ratni plijen, pljačkajući je na sve moguće načine, a treći razlog je taj da u bilo kojoj gradskoj upravi ili nekom javnom poduzeću nema šanse da dobijete posao ako niste član HDZ-a. Vjerujem da će u večernjim satima 5. srpnja biti jasno da će Bernardić biti dobar premijer – riječi su Restovića.

Joško Šupe, prvi čovjek Županijske organizacije SDP-a, iako je odbio biti na listi, kako je istaknuo sredinom lipnja ‘ne zbog pozicije, nego zato što se nisu držali dogovora’, stao je danas za govornicu i prst ‘uperio’ prema zgradi Županije.

– Pogledajte ovu zgradu s desne strane i vidjet ćete da nema boljeg razloga da maknemo ovu vlast. Ispadaju im stotine tisuća kuna iz sefa, njihovi prijatelji bave se aferama teškim milijarde kuna. To je tek vrh hobotnice, njezini pipci, a ostatak ćemo otkriti kad mi dođemo na vlast. Neka ovi izbori budu početak kraja vladavine HDZ-a – poručio je Šupe.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.