Zbog tehničkog propusta na bankomatu digao milijune: Živio sam kao rock zvijezda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

DAN SAUNDERS, konobar iz Wangaratte na sjeveroistoku Australije, iskusio je život milijunaša nakon što je u veljači 2011. slučajno otkrio tehnički propust na bankomatu što mu je omogućilo da, koristeći ovaj trik, izvuče gotovo devet milijuna kuna.

Uslijedilo je nekoliko mjeseci lagodnog života, a Saunders je u tom periodu goleme iznose trošio na privatne letove, kockanje, skupe restorane i prostitutke.

“Osjećao sam se kao rock zvijezda, ali vjerojatno sam izgledao kao debeli, bijeli Kanye West. No, osjećao sam se kao Kanye West”, govori Saunders koji je za A Current Affair otkrio kako je sve započelo tijekom jednog izlaska s prijateljima.

Saunders je trebao podići novac, ali na bankomatu je otkrio da na računu ima samo tri dolara. Stoga, odlučio je s kreditne kartice na račun prebaciti 200 dolara.

“Pisalo je da je transakcija poništena, ali s bankomata sam otišao s 200 dolara”, rekao je Saunders koji isprva nije ni razmišljao o ovom tehničkom propustu. Međutim, kasnije je ponovno odlučio iskušati sreću i upalio je.

Naime, bankomati su se u određenom dijelu dana isključivali zbog redovnog održavanja. Građani bi mogli podizati novac, ali ne dobiti i informacije o stanju računa te se njihove transakcije ne bi registrirale. Saunders je iskoristio ovaj propust tako što je novac podizao upravo u tom periodu.

Umjesto da ovaj propust prijavi, Saunders je nastavio podizati novac, iznosi su neprestano rasli, a uz novac došli su i problemi nakon što se gradom proširila priča da Saunders odjednom troši više nego zarađuje.

“S jedne sam strane izgubio djevojku, posao, a s druge sam imao neograničen izvor novca. Odlučio sam se iživjeti”, rekao je i dodao da je odmah znao da će ovaj život raskoši biti kratkotrajan.

Počeo je živjeti životom milijunaša, a novim bi se poznanicima predstavljao kao profesionalni igrač pokera, kirurg ili bankar.

Do svibnja, Saunders je s računa digao oko devet milijuna kuna, ali tada je počeo osjećati krivnju te je već u lipnju banci prijavio ovaj propust. Oni su mu rekli da je policijska istraga u tijeku, a Saunders je prestao podizati novac i javno progovorio o svojoj prevari.

Tek prošlog tjedna, policija je izdala nalog za njegovo uhićenje, a Saunders je odjednom misteriozno nestao.

IZVOR: Index.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.