VIDEO: Sagradio svoj vlastiti otok od 150 tisuća plastičnih boca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

RICHART SOWA, 61-godišnji je Britanac koji je ostvario svoj neobični životni san: sam je, od 150.000 plastičnih boca, sagradio “otok” u blizini meksičke obale, prenosi Daily Mail.

“Spiral Island” ime je zapanjujućeg plutajućeg otoka na kojem Sowa živi i na kojem ima sve što mu je potrebno za (lagodan) život, uključujući i internet.  Nažalost, otok je bio uništen u uraganu 2005. godine, no ovaj svestrani umjetnik, i eko-arhitekt, obnovio ga je i od 2008. godine njegov otok, bolje rečeno, njegov dom, otvoren je za posjete.

Za gradnju ovog plutajućeg otoka te za opremanje i namještanje stambenog prostora na njemu, Sowi je trebalo sedam godina. “Joyxee Island”, kako se sad zove prvobitni “Spiral Island” koji je preimenovan nakon obnove, ima tri etaže i dovod vode.

otok111

Sve je bilo savršeno, a onda je Sowa shvatio da mu treba netko s kime bi dijelio “svoj plutajući raj”. Tako je preko Facebooka upoznao Jodi Bowlin, bivšu manekenku, i pozvao ju da živi s njim.

“Oduvijek sam želio dijeliti svoj život i rad s nekim tko je moja srodna duša. Ali izbjegavao sam veze s nekim tko nije bio ‘ono pravo’. Volim ovakav životni stil i uživam pokazivati tu ljepotu drugim ljudima, ali nije isto biti ovdje sam ili dijeliti sve ovo s nekim posebnim”, objašnjava Sowa.

Unatoč činjenici da njegov dom pluta na plastičnim bocama, komfora ipak ne nedostaje.Tri etaže, dvije spavaće sobe, topla voda, tuševi, kuhinja i internet dovoljni su za “normalan” život.

Svuda okolo su palme, voćke i druge egzotične biljke koje je Sowa sam posadio na svom otoku, a otok je povezan s kopnom što omogućuje struju, odnosno dovod solarne energije, vodu i internet.

“Moj je cilj bio da ovaj projekt bude samoodrživ. Vegetarijanac sam i živim što je moguće više u skladu s prirodom. U trgovinu idem biciklom, ali dosta hrane uzgajam ovdje sam”, kaže Sowa.

A osim bicikla, Sowa koristi i drugo prijevozno sredstvo do “civilizacije” – “trajekt”, odnosno splav, koju je sam sagradio. Pogađate, od plastičnih boca.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GnLhWpy_nqI[/youtube]

IZVOR: index.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama: