VIDEO:Preminuo legendarni glumac Omar Sharif koji je utjelovio lik Doktora Živaga

Glumac Omar Sharif, najpoznatiji po svojim ulogama u filmu Lawrence od Arabije i Doktor Živago, umro je u 83. godini. Prema izjavi njegova agenta Stevea Kenisa, glumac je pretrpio srčani udar u bolnici u Kairu.

Markantni Egipćanin Omar Sharif,  rođen je u Aleksandriji kao Michael Demitri Shalhoub 10. travnja 1932. Prvi puta na filmu se pojavljuje 1953. u Sira` Fi al-Wadi, a svjetsku  slavu je stekao ulogom u filmu Lawrence od Arabije, 1962. godine. Iako je u njemu imao sporednu ulogu kao Sherifa Alija, nominiran je za Oscara za najbolju mušku sporednu.

Tri godine poslije osvojio je Zlatni Globus za ulogu u filmu Doktor Živago. U filmu se tada pojavio i njegov tada osmogodišnji sin Tarek El-Sharif kao Juri, kojeg je glumac dobio u braku s egipatskom glumicom Faten Hamama. Tijekom karijere osvojio je još jedan Zlatni Globus.

https://www.youtube.com/watch?v=cOSJvcECA6c

Početkom godine njegov agent i sin potvrdili su da Sharif boluje od Alzheimerove bolesti te da se većinu vremena sjeća tko je i gdje je. Ipak, njegova bolest se ubrzavala i glumac je počeo gubiti pamćenje, javlja BBC.

 

Izvor:net.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.