VIDEO Poznati detalji napada teroriste (21) iz Čečenije u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Napadač koji je izvikivao ‘Allahu akbar’ dok je u subotu navečer ubio prolaznika u središtu Pariza, a nožem izbo još četvero ljudi prije nego što ga su ga ustrijelili policajci, rođen je u Čečeniji 1997. godine, objavili su mediji.

Kako prenosi BBC, on nema kriminalni dosje i nije dosad bio poznat policiji. Njegovi roditelji zadržani su na ispitivanju.

Napad se dogodio u središtu francuske prijestolnice, u četvrti popularnoj među turistima zbog brojnih restorana, kafića, trgovina i pariške opere.

Odgovornost za napad preuzeo je IS preko novinske agencije Amaq, ali nije ponudio nikakve dokaze za svoju tvrdnju.

Francuska ‘neće uzmaknuti ni pedlja pred neprijateljima slobode’, rekao je predsjednik Emmanuel Macron nakon napada, zahvalivši policajcima što su ‘neutralizirali terorista’.

Prvi poziv policiji upućen je u 20 sati i 47 minuta, policajci su na lice mjesta stigli za pet minuta i u roku od devet minuta od poziva neutralizirali napadača, izjavio je novinarima premijer Edouard Philippe.

Predstavnik sindikata policije Rocco Contento rekao je da je napadač, nakon što je prolaznike napao nožem, krenuo na policajce uzvikujući ‘Ubit ću vas, ubit ću vas!’. Potom su ga policajci ustrijelili.

Tužitelj Francois Molins izjavio je da je pokrenuta protuteroristička istraga.


Pratite nas i na društvenim mrežama: