UZNEMIRUJUĆ VIDEO: Objavljena grozna snimka koju je mesna industrija silno htjela zatajiti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tisuće nagomilanih pilića stoji u sanducima te ih se baca na pokretnu traku kako bi radnici jedne tvornice izabrali one koji su slabiji od većine, otkinuli im glave i bacili u vreće za smeće. Ostale piliće traka vodi do vrtuljka gdje jedan od radnika daje cjepivo i baca ih dalje.

Dio je to snimke koja je tajno snimila udruga za zaštitu životinja, Animal Equality, a dosad je pogledana oko 30 milijuna puta. Navodno je riječ o jednoj američkoj tvornici, ali slična je praksa i u Velikoj Britaniji, piše Daily Mail.

Malene životinje, koje radnici iz kutije bacaju šakama kao da su predmeti, a ne živa bića, tek su izlegnute u trenutku kad dolaze na tvorničku traku. Štoviše, neki se izlegnu kasno pa su još uvijek u ljuskama jaja dok ih se vodi na obradu.

Oni pilići koji prežive kasnije faze tvorničkog procesa, dobivaju cjepiva te hormone rasta kako bi za samo 40 dana postigli veličinu za prodaju na tržištu ili za farme jaja. Sve to se odvija na industrijskim farmama rasta gdje se također pijetlovi odvajaju od budućih kokoški te ih se ubija jer ne mogu nositi jaja pa samim time nisu isplativi.

Nekad im se lome vratovi, nekad ih se ubija plinom, a nekad ih se baca u stroj za mljevenje. Britanski BEIS (Britanska služba za peradarstvo) tvrdi kako se piliće eutanazira, kako oni to nazivaju, humano puštenim plinom te su u prošlosti već priznali kako se to događa u tvornicama, bez obzira jesu li jaja iz slobodnog uzgoja ili ne.

https://www.youtube.com/watch?v=x2y3vLwrF6s

Izvor: Telegram.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.