Ukidaju većinu mjera: Vjenčanja do 200 ljudi, okupljanja do 500, bez maski na javnim mjestimaFoto: pixabay
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U razgovoru za mađarski radio Orban je rekao da maske više neće biti potrebne na javnim mjestima, a također je najavio da će se na otvorenom moći okupljati do 500 ljudi. Događanja u zatvorenim prostorima bit će omogućena onima s potvrdama o potpunom cijepljenju. Dopustit će se i vjenčanja s do 200 ljudi.

“To znači da smo pobijedili treći val pandemije”, rekao je Orban te dodao da je došlo vrijeme da se kaže “zbogom maskama” na javnim mjestima. Mađarska je jedina zemlja u EU-u koja cijepi i ruskim i kineskim cjepivima, koje Europska agencija za lijekove još nije odobrila.

To je omogućilo da ima jednu od najviših stopa procijepljenosti – 50 posto stanovništva od 10 milijuna dobilo je barem prvu dozu. Većina industrije usluga već je otvorena, uključujući hotele, restorane, teretane, kazališta, kina te sportske terene i dvorane, prenosi Dnevnik.hr

Mađarska ekonomija prošle je godine imala pad od 5 posto, a Orban, kojeg 2022. čekaju izbori, rekao je da bi ove godine BDP mogao rasti i više od sadašnjih vladinih projekcija o 4,3 posto.


Pratite nas i na društvenim mrežama: