Rekordan skok

U SAD-u u samo tjedan dana novih 6,6 milijuna nezaposlenihFoto: ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tjedno izvješće Zavoda za zapošljavanje o stanju nezaposlenih, što su najažurnija informacija o zdravlju ekonomije, potvrdilo je mišljenje ekonomista da je najduži trend zaposlenosti u povijesti Sjedinjenih Država završio u ožujku, piše Tportal

Početni zahtjevi za naknadom za nezaposlene iznosili su 3.341 milijuna, da bi do kraja tjedna završno s 28. ožujkom iznosili 6.648 milijuna, objavila je vlada. Informacije za prethodni tjedan su revidirane i pokazuju da je bilo 24 000 više zahtjeva nego što je prvotno zabilježeno, čime je broj porastao na 3.307 milijuna.

Ekonomisti s kojima je Reuters razgovarao predviđali su da će zahtjevi za naknadom skočiti na 3,5 milijuna u prošlome tjednu, iako su procjene išle i do 5,25 milijuna.

SAD ima najveći broj slučajeva zaraženih Covidom-19, respiratornom bolešću uzrokovanom virusom, s više od 214 tisuća zaraženih. Blizu 5000 ljudi je dosad umrlo od zaraze, navodi Reuters.

Zahtjevi za naknadom za nezaposlene bili su na svome vrhuncu između 2007. i 2009. godine, kad su za vrijeme recesije iznosili 665 000 tjedno. Tada se broj onih koji su izgubili poslove popeo na 8,7 milijuna.


Pratite nas i na društvenim mrežama: