2G

U Austriji od danas necijepljeni ne mogu u kafiće, restorane, kod frizera…Foto: ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Danas su u Austriji na snagu stupile nove, dosad najrigoroznije mjere za necijepljene, kojima je austrijska vlada novim pravilom “2-G” (cijepljeni, oporavljeni), znatno sužila mogućnosti njihovih aktivnosti u slobodno radno vrijeme.

Stupanjem na snagu “2-G” pravila (cijepljen, oporavljeni), necijepljeni Austrijanci ne mogu više ulaziti u kafiće, restorane i druge ugostiteljske objekte, kao i kod frizera, pedikera, fitness centar  & Co, niti odlaziti na kulturne i sportske priredbe s više od 25 posjetitelja. Sve zato jer su broke novozaraženih u Austriji eksplodirale i prijete raspadom intenzivnih bolničkih kapaciteta. Uz to, u svim zatvorenim prostorima obvezne su FFP2 maske. Kako bi motivirala Austrijance na cijepljenje, austrijska je vlada uvela i četverotjedno prijelazno razdoblje u kojem daje mogućnost necijepljenima da se cijepe i uz predočenje potvrde o primitku prve doze cjepiva i PCR test, mogu kao i cijepljeni i oporavljeni od Covida 19 ulaziti u navedene objekte i na priredbel, prenosi Večernji

 

Austrijsko ministarstvo zdravstva danas je objavilo podatak da je u proteklih 24 sata zabilježeno ukupno 8.178 novozaraženih koronavirusom, a 13 zaraženih osoba je umrlo, pa ukupan broj korona preminulih do danas iznosi 11.515. Prema službenim podacima od jučer poslijepodne, 7-dnevna incidencija popela se u Austriji na gotovo 600 zaraženih na 100.000 stanovnika (599,6), što dovoljno govori o svoj ozbiljnosti situacije u ovoj alpskoj zemlji. Najviša vrijednost incidencije je u Gornjoj Austriji (931) i Štajerskoj (922,2), a najniža u Beču (381,2) i Gradišću (475).

Više pročitajte ovdje.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.