STRAVIČAN NOVI NAČIN LOKANJA: Jače i brže ‘lupa’, a proći ćete alkotest

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Najnoviji trend u ispijanju alkohola je da ne pijete. Ne, ne mislimo da se suzdržite od alkohola, nego da ga u tijelo unesete na drugačiji način… udisanjem u obliku pare!

Vapshot je uređaj koji je uzeo maha među Amerikancima jer navodno omogućuje zabavni dio alkoholiziranja, minimalizirajući pritom loše učinke. Proizvođači naime tvrde da možete konzumirati alkohol cijelu noć bez mamurluka sljedećeg dana. 

Naime, svaki Vapshot sastoji se od alkoholne pare koja se poslužuje u boci od jedne litre. Oko 0,5 ml žestokog pića ubačeno je u servirajuću bocu, a ono što je zanimljivo jest da ćete, ako vas zaustave policajci 10 minuta nakon ‘udisanja’ pića, napuhati 0.00%. Ako ‘popijete’ tri boce, trebat će vam malo više vremena, jer će se razina alkohola u krvi spustiti na nulu 15 minuta nakon konzumacije. 

Iako za mnoge koji su skloni tulumarenju ovo zvuči predobro da bi bilo istinito, liječnici upozoravaju da moramo biti jako oprezni. Naime, pareći se alkoholom, on direktno iz pluća odlazi u mozak i čak nakon minimalne količine pića odmah ćete osjetiti učinke. Kad normalno pijete, vaš želudac i crijeva probavljaju dio alkohola, dok jetra pokušava ‘srediti’ ostatak. Ono što jetra ne uspije dokrajčiti odlazi tek tad u vaš krvotok i na kraju otputuje do mozga i tad ste pijani. 

No kad udahnete piće preskočite nekoliko koraka i odmah vas ‘udari’. Mozak ga upije kao spužva i on ostane tamo koncentriran, što sa sobom nosi ozbiljne posljedice. Ako recimo prenaglo udahnete previše, može vam se dogoditi ista stvar kao da ste se stvarno jako napili, što može uzrokovati i smrt. 

Što se tiče tvrdnje proizvođača da alkohol brže napušta krvotok i tu su liječnici skeptični. Oni ne poriču da se to događa, no smatraju da je razlog tome činjenica da mozak upije piće. Tako da, iako bi vas policija mogla proglasiti sigurnima, vaša bi lubanja mogla plivati u alkoholu. 

Kao još jednu negativnu stvar ističu i to da se ovakvim ‘pijenjem’ oštećuju pluća, koja ne bi smjela primati ništa osim kisika. Jedina prednost je to da su se proizvođači pobrinuli da stave zaista malu količinu pića u veliku bocu, no nikad ne smijemo podcijeniti koliko su daleko ljudi spremni ići kako bi uništavali svoje tijelo i opustili se uz malu promijenu svijesti…

IZVOR: net.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama: