Škole prelaze na online nastavu

Srbija ide u novi lockdown: U ponoć zatvaraju sve osim trgovina prehranom, ljekarni i benzinskih pumpiFoto: Ilustracija/Pixabay
Ilustracija/Pixabay
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Srpski Krizni stožer donio je odluku o pooštravanju mjera i novom zatvaranju. Nove mjere stupaju na snagu već u noći na subotu, u ponoć.

Na sjednici Kriznog stožera donesena je odluka prema kojoj će već u ponoć biti pozatvarano sve osim trgovina prehranom, ljekarni, zdravstvenih ustanova, benzinskih pumpi, kioska i dostave hrane.

Svi ostali objekti i trgovine ostaju zatvoreni sve do ponedjeljka. Od sljedećeg tjedna srednje škole prelaze na online nastavu, piše Blic.

Krizni stožer za sada nije priopćio koje će nove mjere biti na snazi od ponedjeljka, nakon vikend-lockdowna. Navode da će o tome odlučivati tijekom vikenda te u nedjelju objaviti sve detalje nove odluke.

U Srbiji je posljednjih dana porastao broj zaraženih. Gotovo trećina testiranih bila je pozitivna, a dnevne brojke narasle su na više od 4500. Nova lokalna žarišta svakodnevno se smjenjuju, raste broj hospitaliziranih, ali i najtežih bolesnika, pa je tako ovih dana broj pacijenata na respiratorima viša od 200, prenosi Dnevnik.hr

Srbija se približila brojci od 800 zaraženih na 100.000 građana, a time i takozvanoj crnoj koronazoni. Četvrti su u Europi po broju zaraženih i preminulih u odnosu na broj stanovnika, odmah iza Češke, Estonije i Crne Gore.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.