Slovenija u trećem valu. Od sutra nove mjere na granicamaFoto: Ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Slovenska vlada odlučila je da negativni rezultati brzog antigenskog testa na covid  više nisu kriterij za izbjegavanje izolacije pri ulasku u Sloveniju, već će samo negativan rezultat PCR testa i to ne stariji od 48 sati biti dokaz za ulazak u zemlju.

Oni koji dolaze u Sloveniju također mogu izbjeći izolaciju ako prilože dokaz da su cijepljeni protiv covid-19 ili da su se oporavili od bolesti u posljednjih šest mjeseci, piše RTL

Naime, u posljednja dva tjedna u toj zemlji raste broj zaraženih i hospitaliziranih pacijenata i Vlada razmišlja o novom zatvaranju početka travnja.

I sam ministar zdravstva Janez Poklukar rekao je da je Slovenija zakoračila u treći val epidemije koronavirusa, a razlog tome je britanska varijanta virusa, koja se puno brže širi, tako da u zadnja dva tjedna broj potvrđenih zaraza raste za 25 slučajeva dnevno.

Lošije epidemiološke podatke od prosjeka bilježe u tri regije na zapadu i sjeveru države i kod njih je zbog ulaska u crveno ponovo ograničeno kretanje u druge regije ili ulazak u njih.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.