Preko 150 zaraženih

Raste broj oboljelih od koronavirusa u Italiji, umrla i treća osoba

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Starija žena koja je bolovala od raka, a zarazila se koronavirusom umrla je u Italiji, priopćile su vlasti u nedjelju pa se tako broj umrlih penje na tri u toj zemlji koja ima više od 150 zaraženih, javlja HRT.

Treći smrtni slučaj je starija žena primljena u bolnicu u Cremi, blizu Cremone, u Lombardiji, prije nekoliko dana, čiji su nalazi pretraga pokazali da je zaražena koronavirusom rekao je na tiskovnoj konferenciji u Milanu povjerenik za zdravstvo u pokrajini Lombardiji Giulio Gallera.

Dodao je da je žena primljena ‘na onkologiju u teškom stanju’.

Na odvojenoj tiskovnoj konferenciji čelnik civilne zaštite Angelo Borrelli rekao je da Italija, najteže pogođena europska zemlja, ima 149 zaraženih, ne računajući troje umrlih, među kojima je 110 zaraženih u Lombardiji u okolici Milana, 21 u Venetu, devet u Emiliji Romagni i dvije u Laciju pri čemu je dvoje potonjih zaraženo izvan Italije.

– Pedeset petero ih je hospitalizirano sa simptomima, 25 je na intenzivnom liječenju, 19 je u izolaciji, a 27 je pod nadzorom – dodao je Angelo Borrelli.

Svih troje umrlih od koronavirusa bili su starije osobe koje su bolovale od drugih bolesti.

Prvi smrtni slučaj u Italiji bio je umirovljeni 78-godišnji zidar iz okolice Padove, u Venetu, koji je umro 21. veljače.

Druga žrtva je bila 77-godišnjakinja koja je pronađena mrtva u svom domu 22. veljače u Casalpusterlengu, blizu Codogna.

Virus je otkriven testiranjem nakon smrti. Južne regije u Švicarskoj i Austriji poduzimaju mjere protiv širenja koronavirusa preko njihovih granica s Italijom.

Švicarski kanton Tizzino objavio je u nedjelju da će izolirati i testirati sve pacijente sa simptomima virusa Covid-19 bez obzira na zo jesu li imali veze s Kinom ili bili u kontaktu s drugim zaraženim pacijentima.

Tizzino graniči s talijanskom regijom Lombardijom koja je pogođena koronavirusom. Oko 68 tisuća ljudi iz Italije svaki dan putuje na posao u Tizzino.

Guverner austrijske pokrajine Koruške, Peter Kaiser savjetovao je stanovnicima da ne putuju u Italiju.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: