Prva žrtva Irme na američkom tlu. Do sada je ubila najmanje 24 ljudi

Uragan Irma sručio se na otočje Florida Keys, donoseći na američko tlo snažne vjetrove s tornadima i obilne kiše, a više od 420 tisuća domova na jugu Floride trenutno je bez struje. Proglašeno je upozorenje od oluje za američke savezne države Alabamu i Georgiju, javlja CNN, a zabilježena je i prva pogibija koja se pripisuje silovitom uraganu.

Spasilačka ekipa na otočju Florida Keys probila se do vozača koji se poginuo kada se njegovo vozilo zabilo u drvo pod naletom olujnog vjetra uragana Irma, javlja Sun Sentinel.

– Nismo željeli ostaviti tijelo. Uočio sam trenutak kad smo mogli sigurno doći do njega, priopćio je Rick Ramsay, šerif okruga Monroe. Fotografije pokazuju da je vozilo gotovo u potpunosti ‘omotano’ oko stabla.

auto florida

Putanja Irme trenutno je nad zapadnom obalom Floride, što znači da bi Miami trebao izbjeći najgori scenarij. No Brock Long, šef Državne agencije za upravljanje kriznim situacijama (FEMA), upozorava da bi nova putanja mogla biti pogubna za okrug Monroe, otočje Florida Keys i cijelu zapadnu obalu Floride zbog olujnog vjetra i visokih plimnih valova.

Irma, jedan od najsnažnijih uragana u ovom dijelu svijeta ikad, izazvao je velika razaranja na karipskom otočju koje je pogodio dok je imao najveću snagu i bio 5. kategorije. Odnio je do sada najmanje 24 života.

Izvori: CNN, Sun Sentinel
Foto: Monroe County Sheriff’s Office

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.