Poručio je da još ima dovoljno cjepiva

Premijer potvrdio: ‘Austrija ide u locdown od 20 dana i uvodi obavezu cijepljenja’Foto: PixaBay
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Austrijski premijer Alexander Schallenberg na tiskovnoj konferenciji u Beču potvrdio je da Austrija postaje prva zemlja EU koja uvodi obavezno cijepljenje, objavio je T portal.

– Unatoč mjesecima uvjeravanja i rasprava, nismo uspjeli uvjeriti dovoljno ljudi da se cijepe. Previše je političkih snaga u zemlji koje se bore protiv toga. Ovo je napad na naš zdravstveni sustav, a posljedica toga su pretrpane jedinice intenzivne njege i ogromna ljudska patnja. Stoga od 1. veljače 2022. uvodimo obavezno cijepljenje u cijeloj zemlji – rekao je Schallenberg.

Kancelar je također potvrdio da se u cijeloj zemlji od ponedjeljka uvodi karantena koja će trajati 20 dana. Nakon deset dana karantene, a ovisno o njezinim rezultatima, doći će do evaluacije ovih mjera, a od 13. prosinca više neće biti izolacije za one koji su cijepljeni ili oporavljeni.

Schallenberg je najavio da se vraća i pomoć ekonomski ugroženim djelatnostima zbog lockdowna.

– To je solidarnost preko stranačkih i državnih granica. Ona jako boli jer još uvijek ima dovoljno dostupnog cjepiva – rekao je kancelar.

Cijeli tekst možete pročitati OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.