Kratka reportaža o receptima chefa Cenobio Canaliza pokazala je da poznati kuhar rado obogaćuje svoja jela s nama dobro poznatim dodatkom jelima – Vegetom.
Zanimljivo je kako Canaliza ističe da mu je Vegeta jedan od omiljenih dodataka njegovim jelima jer im daje poseban okus.
– Vegetu koristimo posebno u jelima mediteranske kuhinje i pri spravljanju mesnih jela jer im daje bogatiji okus. Stvar je u aromi raznih vrsta povrća koje se nalazi u Vegeti, a koje je usklađeno na način koji ne opterećuje ribu ili meso, već pojačava njihovu svježinu i zaokružuje kulinarsku priču – rekao je glavni kuhar Cenobio Canalizo.
Za emisiju je, pred televizijskim kamerama, Canalizo pripremio dva specijaliteta kuće u kojima je koristio upravo Vegetu, piše RTL.
Nakon što je generacijama bila neizostavan sastojak u svakom kućanstvu u Hrvatskoj i susjednim zemljama, čini se kako je poznati savjet ‘jedna žlica Vegete’ postao sve prisutniji i ‘preko bare’.
OVDJE pogledajte reportažu.