Milijarder se odrekao bogatstva da bi živio u kolibi na planini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kineski biznismen i milijarder Liu Jingchong (38) bio je vrlo uspješan u svom poslu, tekstilnoj industriji, no odlučio je odbaciti svo bogatstvo i preseliti u kolibu na planini.

Prijeloman trenutak u njegovom životu bila je automobilska nesreća, a stvar koja je odredila njegov put – jedna knjiga.

‘Zaradio sam mnogo novca i ne mogu reći da nisam bio zadovoljan svojim životom. Bio sam sretan, no sve se promijenilo kada sam s prijateljima imao nesreću. Automobil je bio uništen, trebali smo novi. Kako sam bio relativno ok, odlučio sam prenoćiti u hotelu. Jedina stvar koju sam mogao raditi bila je čitanje knjige o budizmu. To mi je promijenilo život’, ispričao je Jingchong za Central European News a prenosi News.com.au.

Nastavio je proučavati filozofiju budizma, koja uči da materijalne stvari samo stvaraju patnju, i shvatio je da mora promijeniti svoj život.

Riješio se svega što je imao: sedam automobila, luksuznog stana, kuća za odmor, a kupio je skromnu kolibu na planini, u zapadnoj provinciji Shaanxi gdje piše i čita.

IZVOR: dnevnik.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.