Izaslanstvo Europskog parlamenta posjetit će Ukrajinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Članovi Odbora za vanjske poslove i pododbora za sigurnost i obranu boravit će u Ukrajini od 30. siječnja do 2. veljače kako bi prikupili informacije o aktualnoj krizi.

 

Osmero europarlamentaraca, predvođeno predsjednicima Odbora za vanjske poslove Davidom McAllisterom (EPP, Njemačka) i Pododbora za obranu Nathalie Loiseau (Renew, Francuska) u nedjelju odlaze u posjet Ukrajini.

Tijekom posjeta, od 30. siječnja do 2. veljače, zastupnici će razmotriti situaciju na terenu i iskazati solidarnost Europskog parlamenta s ukrajinskim narodom i protivljenje bilo kakvim koracima Rusije za daljnju eskalaciju krize.

Posjet je dio velikih diplomatskih napora za smirivanje situacije i izbjegavanje katastrofalnih posljedica mogućeg rata u Ukrajini. Izaslanstvo Europskog parlamenta sastat će se s predsjednikom Vrhovne rade Ukrajine, a zatraženi su i sastanci s predsjednikom, premijerom, ministrima vanjskih poslova i obrane te potpredsjednicom vlade Ukrajine za europske i euroatlantske integracije. Izaslanstvo će također razgovarati s tajnikom ukrajinskog Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu i članovima Odbora za vanjske poslove Vrhovne rade, o integraciji Ukrajine u Europsku uniju te o sigurnosti i obrani.


Pratite nas i na društvenim mrežama: