Hrvatska sigurna destinacija

Ima nade za sezonu: Od sredine lipnja najavljen veći broj međunarodnih letova

Croatia Airlines od sredine lipnja povećava broj međunarodnih letova prema europskim gradovima, sukladno povoljnoj epidemiološkoj situaciji.

Uz postojeće međunarodne linije iz Zagreba prema Frankfurtu, Amsterdamu, Kopenhagenu i Zürichu, od 15. lipnja nudi i letove koji će glavni grad Hrvatske povezivati s Bruxellesom, Münchenom, Sarajevom, Londonom i Rimom, dok se od 16. lipnja nude letovi iz Zagreba za Dublin te od 18. lipnja za Beč.

Hrvatska se pozicionirala kao sigurna i poželjna turistička destinacija. Navedeno potvrđuju najave obnavljanja izravnih međunarodnih linija koje će tijekom glavnih ljetnih mjeseci povezivati hrvatske destinacije s ključnim emitivnim tržištima.

Prema informacijama koje je Hrvatska turistička zajednica prikupila putem svojih ureda predstavništava, najviše letova najavljeno je za drugu polovinu lipnja i početak srpnja za zračne luke Split i Dubrovnik, kao i za Zadar, Pulu, Zagreb i Rijeku i to s tržišta Njemačke, Beneluxa i Francuske, piše rtl.hr.

– Većina turističkog prometa u Hrvatskoj ostvaruje se kroz cestovni promet, odnosno kroz dolaske automobilom koji, s udjelom od oko 75 posto, predstavljaju najčešći način dolaska u našu zemlju. Međutim, Hrvatska se posljednjih godina pozicionirala i kao avio destinacija, a navedeno je posebice važno u sadašnjim okolnostima u kojima se svojom ponudom, sigurnošću, ali i prometnom dostupnošću moramo izboriti za svoj udio na turističkom tržištu. Ponovno ‘buđenje’ zračnog prometa pomoći će hrvatskim destinacijama, posebice Dubrovniku i Splitu, da budu dostupnije brojnim ljubiteljima putovanja – poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Više informacija pročitajte ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.