‘Biser iz Kraša’ postao biser hrvatske diplomacije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hrvatsko veleposlanstvo u Sloveniji poslalo je svojim slovenskim suradnicima, nekolicini zaposlenika u Ministarstvu vanjskih poslova, kabinetima premijera Mira Cerara i predsjednika Boruta Pahora, novogodišnji poklon – bombonjeru, javlja Dnevnik.si.

No Slovenski političari nisu bili baš sretni. Kako tvrde izvori, taj je čin procijenjen nezamislivom provokacijom. Bombonjera je Kraševa i na njoj je piše ‘Pozdrav iz Hrvatske’. Na bombonjeri je slika djelomčno vidljive mape Hrvatske, no kada se poklopac podigne, vidi se ostatak mape na kojoj je prikaz cijele Hrvatske gdje je granica između Slovenije i Hrvatske ucrtana na sredini Piranskog zaljeva.

Foto: kras.hr
Foto: kras.hr

Pošto granica između dvije države još nije utvrđena, ministarstvo vanjskih poslova bombonjeru je vratilo hrvatskom veleposlanstvu i to u vrećici s natpisom ‘I Feel Slovenia’.

Slovenski diplomati nisu htjeli komentirati slučaj da ne bi pogoršali međususjedske odnose, no neki sugovornici Dnevnik.si pitaju se kako će ovu hrvatsku provokaciju, dok se čeka odluka Arbitražnog suda, procijeniti ostale članice Europske unije.

Foto: dnevnik.si
Foto: dnevnik.si

U Krašu, inače, ovaj proizvod opisuju kao ‘Biser iz Kraševe majstorske radionice’.

Uz tu bombonijeru pišu i ovo.

‘Pozdrav iz Hrvatske je jedinstvena bombonijera sa suvenirskim obilježjima idealna kao poklon. Reljefna karta Hrvatske na kojoj su označena sva veća mjesta i nacionalni parkovi u Hrvatskoj je njezin zaštitni znak. Ovaj slatki suvenir, biser iz Kraševe bogate riznice na najljepši način promiče priču o Hrvatskoj diljem svijeta.’


Pratite nas i na društvenim mrežama: