Do 6. prosinca

Austrija od utorka ide u strogu karantenu. Radit će samo dućani s osnovnim potrepštinama i hranom

Austrijska vlada danas je objavila da zatvara škole i trgovine, osim onih koje prodaju hranu i osnovne kućanske potrepštine, i to dva tjedna nakon uvođenja djelomične karantene koja nije zaustavila naglo širenje koronavirusa u zemlji, piše Tportal.hr.

-Nove restrikcije su nužne. Od utorka do 6. prosinca na snazi će biti karantena poput one proljetos – rekao je kancelar Sebastian Kurz na tiskovnoj konferenciji u Beču.

Osnovne i srednje škole osigurat će nastavu na daljinu, a dosad nastave u školama nije bilo samo za više razrede srednje škole i za sveučilišta.

Podsjetimo, djelomična karantena s policijskim satom tijekom noći uvedena je početkom studenog. Restorani, muzeji, koncertne dvorane i sportski objekti bili su zatvoreni, ali epidemija se i dalje brzo širila.

Austrija koja ima 8,8 milijuna stanovnika i bila je razmjerno pošteđena u prvom valu, prijavila je u petak gotovo 10.000 slučajeva u 24 sata i još 7000 u subotu, a početkom listopada tek 1000, pa bolnički sustav postaje opterećen.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.