Prijedlog zakona

Ako Francuske uvede ‘zelene putovnice’, oni koji se ne cijepe neće imati pristup javnom prijevozu i drugim aktivnostima

Pixabay

Francuski premijer Jean Castex dobio je u ponedjeljak potporu svog kabineta za prijedlog zakona o osnivanju dugoročnog sustava za upravljanje zdravstvenim krizama, uključujući pandemiju koronavirusa, prenosi France24.

Rasprava o tom zakonu počela je prošlog tjedna kada su članovi liberalnih i centrističkih stranaka predložili uvođenje takozvane “zelene putovnice” za osobe koje su procijepljene.

Prema dokumentu, koji će biti predan parlamentu, negativi COVID test ili dokaz o “preventivnoj terapiji, uključujući primitak cjepiva” mogao bi biti potreban kako bi ljudi “mogli pristupiti javnom prijevozu i nekim drugim lokacijama te određenim aktivnostima”.

Rezultati anketa javnog mnijenja pokazali su da se više od 50 posto Francuza neće cijepiti protiv bolesti COVID-19, što je jedna od najviših stopa u Europskoj uniji.

Kampanja cijepljenja u Francuskoj trebala bi početi u subotu.

Predsjednik Emmanuel Macron obećao je da cijepljenje protiv koronavirusa neće biti obavezno, iako se snažno preporuča, prenosi RTL

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.