Zimski uvjeti na cestama! Poledica i ledena kiša ometaju promet, ne voze ni trajekti

Ilustracija/Arhiva

Na autocesti A1 između Bosiljeva i tunela Mala Kapela zbog kiše koja se ledi u dodiru s tlom i magle brzina je ograničena na 40 km/h. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo od 4,30 promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala je vozila obvezna zimska oprema.

Zbog ledene kiše i srušenih stabala za sav su promet u Gorskom kotaru zatvorene ceste:
– D3 Kraljev Jarak-Sopač (obilazak Fužine-Vrata-Delnice),  D32 Tršće-Smrečje-Gerovo, ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje,  ŽC Čabar-Plešce (obilazak Mali Lug-Zamost).

Zbog kiše koja se ledi u dodiru s tlom proglašeni su zimski uvjeti (kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama promet je zabranjen,a ostala vozila moraju imati zimsku opremu) na:
– D23 Josipdol-Kapela,  D42 Ljubošina-čvor Ogulin-Josipdol-Poljanak-Selište Drežničko

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na sljedećim cestama:
u Gorskom kotaru:
– A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo,
– D3 na Staroj cesti kroz Gorski kotar na dionici Zdihovo-Stubica-Delnice-Gornje Jelenje-Čavle-Rijeka,
– D32 GP Prezid-Parg-Delnice,
– D42 Stubica-čvor Vrbovsko-Ljubošina,
– D501 Gornje Jelenje-čvor Oštrovica-Meja-Križišće-Šmrika kao i na svim županijskim i lokalnim cestama na području Gorskog kotara.

u Lici:
– ŽC 5201 Selište-Prijeboj kroz Plitvice,
– D42 u mjestu Poljanak i
– D218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su pojedine trajektne i katamaranske linije na riječkom, splitskom i zadarskom području.

Ne plove:
— trajektne linije: Valbiska-Lopar, Makarska-Sumartin i Dubrovnik – Lopud – Suđurađ
– katamaranske: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Vis-Split, Mali Lošinj-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka te
– brodska linija Unije-Susak-Mali Lošinj.
Trajekt na liniji Brestova-Porozina prevozi samo osobna vozila i teretna do 3 tone.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.