Zagreb: Studenti platili 30.000 kuna za fakultet koji ne postoji!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zrinka je imala iksicu i indeks. Godinu plaćala 30 tisuća kuna. Na privatnom učilištu upisala Film, televiziju i nove medije. Bar je tako mislila. ‘Ali smo zapravo prikriveno bili upisani kao tehnički menadžment, što smo saznali sada na drugoj godini fakulteta’, kaže studentica Zorica Živković Farina.

Zajedno s 20-ak kolega danas je ogorčena prijevarom fakulteta koji od ministarstva za to nije imao dopusnicu. Angažirali su i odvjetnika. ‘Zamislite mladog čovjeka koji dvije godine studira, muči se, plaća ispite i na kraju shvati da je sve ono što je studirao otišlo u vjetar, jer taj studij koji je on polagao ne postoji’, kaže odvjetnik Anto Nobilo.

Nobilo je pisao ministru Jovanoviću. Traži da pošalje inspekciju i nađe rješenje za studente. ‘Ministarstvo to nije dužno kontrolirati, ono reagira prema predstavkama. Naravno, mi reagiramo kad se u medijima pojavi informacija’, kaže Ružica Beljo Lučić, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

Krive studente što se nisu bolje informirali. ‘Oni praktično mogu raditi bez izdavanja, bez dopusnice’, kaže Beljo Lučić. Protiv učilišta će ipak pokrenuti prekršajni postupak. Kazna može biti od 30 do 100 tisuća kuna.

‘Više nas nije briga ni za Poly, to jest školu koju smo upisali, niti nas je briga za ministarstvo, koje nam je doslovno okrenulo leđa braneći se da ne mogu glumiti dežurne policajce’, kaže Zorica. Njihova je želja sada jedino da ih prihvati neki drugi fakultet i da nastave svoj studij.

IZVOR: dnevnik.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama: